Dtum
Login with Facebookk
1932 | Február

„Mindenekfölött gazdaságpolitikát fogok folytatni” – mondja az uj földmüvelésügyi miniszter

Vitéz Purgly Emil, az uj földmüvelésügyi miniszter ma déli 12 órakor teszi le az esküt Horthy kormányzó kezébe és nyomban az eskütétel után átveszi hivatalát. Vasárnap délben fölkerestük Budafoki-uti lakásán az uj földmüvelésügyi minisztert és megkérdeztük tőle, hogy hivatalának átvétele után mit tart legelső föladatának? 

– Legelső föladatom – válaszolta Purgly miniszter – az, hogy a tárcám körébe tartozó legsürgősebb és legégetőbb kérdésekben beható tájékozódást szerezzek és ennek alapján a cselekvés mielőbb megindulhasson. Fölösleges részletezni, hogy melyek ezek a kérdések, mert hiszen ezek adva vannak.

Arra a megjegyzésre, hogy a borvidéki képviselők blokkja csütörtökön értekezletet tart és fokozott energiával folytatják mozgalmukat a borvidék megmentéséért, az uj földmüvelésügyi miniszter igy felelt: 

– Meg kell várni, amig ezzel a kérdéssel részleteiben is foglalkozhatom. Annyit azonban máris mondhatok: ismerem a borvidéki lakosság, a szőlőbirtokosok és szőlőmunkások panaszait és fájdalmait s mindenképpen azon leszek, hogy segitsek bajaikon. Minden oldalról meg fogom világittatni a helyzetet és azután hozzálátok a bajok orvoslásához. A borkérdés nemcsak a szőlőbirtokosok problémája, hanem – és ezt hangsulyoznom kell – munkáskérdés is, olyan probléma, amelynek megoldásáról a viszonyokhoz képest okvetlenül gondoskodnunk kell.

A megoldáshoz szükség van azokra a helyes és elfogulatlan tanácsokra is, amelyeket az érdekképviseletektől és az egyes gazdasági kérdések előbbrevitelére komoly célzattal alakult tömörülésektől várok. Nemcsak a borkérdésben, hanem más gazdasági kérdésekben is meghallgatom az érdekképviseleteket és a komoly tömörüléseket, mert a gazdasági kérdéseket mindenkor gazdaságpolitikai szempontból fogom elbirálni és a megoldásnál tekintetbe óhajtom venni a komoly szakvéleményeket és tanácsokat.

Ismételten hangsulyoznom kell, hogy mindenekfölött gazdaságpolitikát fogok folytatni, másféle politikát nem is folytathatok. Végül megkérdeztük: mit szól ahhoz a vádhoz, hogy miniszteri kinevezése előtt ő volt „a legreakciósabb főispán”. A földmüvelésügyi miniszter igy válaszolt: 

– Amilyen meleg szivvel kivánom a tárcám körébe tartozó ügyeket intézni, ugyanolyan hidegen hagynak az oktalan és jogtalan támadások ma és a jövőben.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98