Dtum
Login with Facebookk
1932 | Január

Magyarország 1932. évi műkorcsolyázó bajnokságai

Imrédy Magda, Vadas Márton és a Rotter-Szollás pár győztek a magyar műkorcsolyázó bajnokságokban.

A napfényes, enyhe téli vasárnapon rendezték meg a műjégen meglepően nagyszámú közönség előtt Magyarország 1932. évi műkorcsolyázó bajnokságait. A közönséget a pénztárak előtt meglepetés fogadta, mert a BKE mindenkit 50 fillér erejéig „olimpiai pótdíj” címén megsarcolt.

A közönség élén megjelent a kormányzó is, aki végig élénk figyelemmel kísérte a versenyt. A három számból álló műkorcsolyázó bajnokság még nagyobb közönséget vonzhatott volna, ha a BKE ugyanakkor gyorskorcsolyázó versenyt is rendez és ezt nem a tradicionális hajnali időben tartja meg.

A versenyek szép sportot nyújtottak és különösen a legfiatalabb műkorcsolyázó nemzedék bizonyította be, hogy nagyszerű az utánpótlás. Először a hölgygárda vonult föl sokszínű elegáns jégtoalettjében.

A hölgyek nem mutattak túl nagy fejlődést, annál inkább a férfiak versenyében a fiatalok. Győzött Imrédy Magda. A kötelező gyakorlatok szombaton rendezték és vasárnap a közönség a szabadfutás alapján jósolgathatott, mert az eredményt csak késő délután hirdették ki. A délelőtti szabadfutásban magasan a legjobb volt a kis Pataky Dénes, aki a jövő nagy tehetsége.

Merész produkcióit, változatos programját bravúros lendülettel hajtotta végre, úgy, hogy a közönség joggal hihette, hogy ő lesz a bajnok és nem Vadas Márton, akinek kürtje nagyon gyöngén sikerült.

Még a fiatalabb Terták Elemér is sokkal, de sokkal különb kürt futott. A rutinosabb Vadas azonban a szombati kötelező gyakorlatok alatt oly nagy pontfölényre tett szert, hogy ezt a fiatalok másnap már nem hozhatták be. Hiába volt Pataky vasárnap a nap hőse, a pontozótáblák sötét rublikáiból Vadas győzelmét. Kertész második helyét és Pataky harmadik helyezését derítették ki.

A legérdekesebb látvány ezúttal is a remek páros verseny volt. Ebben a korcsolyázó nemben egyedül állunk a világon. Egyetlen más nemzet sem rendelkezik ilyen kitűnő párossal.

A bajnok a nagyszerű Rotter Szollás világbajnokkettős lett, de meglepően szépen dolgozott a Galló-Dillinger - és a Tusák-Balázs - pár is. Az Európa-bajnok Szalay-Orgonista - pár nem indult a bajnokságban, csak versenyen kívül szerepelt. Miért Lake Placidbe, a téli olimpiára a Rotter-Szollás - páron kívül a Szalay-Orgonista - párt akarják kiküldeni.

 

Nos hát, ezúttal a Galló-Dillinger - pár jobbnak bizonyult nálunk, úgy, hogy erősen meggondolandó, hogy nem érdemelné-e meg inkább ez a pár a kiküldetést?

Eredmények:
Férfi műkorcsolyázó bajnokság
Bajnok: Vadas Márton 6 pont.
2. Kertész Ferenc 10 pont
3. Pataky Dénes 14 pont.
4. Terták. 5. Szendrő. 6. Szekrényessy.

Női műkorcsolyázó bajnokság
Bajnok: Imrédy Magda 5 pont
2. Nyilas Vilma 10 pont.
3. Szilassy Nadine 15 pont.
4. Weinwurm Baby. 5. Kertész Sári. 6. Székely Zsuzsa. 7. Kiss Henriette.

Páros műkorcsolyázó bajnokság
Bajnok: Rotter Baby – Szollás László
2. Galló Lucy – Dillinger Rezső.
3. Tusák Éva – Balázs Zoltán.

Vasárnap este gróf Hunyadi Ferenc képviselő, a BKE elnöke osztotta ki a díjakat.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Vadas Márton ugrás közben Imrédy Magda
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98