Dtum
Login with Facebookk
1932 | Július

Doumer elnök gyilkosát Jaures gyilkosának ügyvédje védi a ma kezdődő főtárgyaláson

Guillotine vár Gorgulovra!
Páris, julius 24.

A szajnai esküdtbíróság hétfőn kezdi és három napon át tárgyalja a Doumer elnök ellen elkövetett merényletet, amelynek tetteseit, az orosz Gorgulovot előre megfontolt szándékos emberöléssel vádolja az ügyészség. Akik politikaszenzációkat várnak, vagy a vád és a védelem villámló összecsapását, bizonyára csalódni fognak. Ez a főtárgyalás, amelyre a rendőrség nagyszabásu és szokatlan intézkedésekkel készül, nem fog arányban állni azzal a világraszóló megrendüléssel, amelyet a gyilkos gaztett kiváltott.

Az ügyészség mindössze tizenhárom tanut idéztetett be. Kihallgatják Reynaud és Pietri volt minisztereket, Claude Farrere regényírót és Guichard rendőrigazgatót, akik a merénylet pillanatában az elnök oldalán állottak. Kihallgatják azokat a rendőrtisztviselőket is, akik Gorgulov előéletének földerítése céljából Franciaországban és külföldön nyomozást folytattak.

A védelem mintegy tizenkét tanú beidézését kérte, köztük szerepel Gorgulov felesége, továbbá három elmeorvos. A vizsgálat azért huzódott ily sokáig, mert a gyilkos őrültséget szimulált és a bíróság sulyt helyezett arra, hogy a legkitűnőbb elmeszakértők állapították meg Gorgulovról, hogy teljesen beszámítható. A védő, Henry Geraud - akit hivatalból rendelt ki az ügyvédi kamara, mert
Gorgulov védelmét egyetlen párisi ügyvéd sem akarta ellátni -viszont arra alapítja a védelmet, hogy a merénylő nem épelméjű.

Tények, s a bűnjelek hosszu sora mutat arra, hogy Doumer elnök gyilkosa zavarosfejű, exaltált ember. Ott lesz a tárgyaláson egy zöld zászló, amelyet mindenhova magával vitt, amely köré katonaságot akart toborozni és birodalmat alapítani. Ott lesznek a különböző egyesületek alapszabályai, amelyeket Gorgulov alakított, amelyeknek ő volt a vezére és egyetlen tagja.

A védő régi ügyvéd, körülbelül 60 éves, de nem tartozik a hires ügyvédprimadonnák közé. Mindenesetre emlékezetes nevezetessége Maitre Geraud ügyvédi multjának, hogy
ő védte Jaures gyilkosát.

Villainanek, Jaures gyilkosának apja lyoni hivatalnak volt és iskolatársai Geraudnak. Ezért vállalta a világháboru első nagy hallotja gyilkosának védelmét és a főtárgyaláson, amely a háborus föllángolás első heteiben folyt le, ugyancsak azzal érvelt Maitre Geraud, hogy Villains beszámíthatatlan. Föl is mentették...

Gurgolovnak nem lesz ilyen szerencséje! Arra vonatkozóan, hogy a bolsevisták vagy emigráns oroszok bérence lett volna, a főtárgyalás elé tárni, de az ügyészség vádirata szerint nem is fontos a bűncselekmény indító oka. Az elnök gyilkosára mindenképpen guillotine vár!

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Jean Jaures Doumer a halottaságyon Gorgulov, aki meggyilkolta Daumert és megsebesítette Claude Farrere-t
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98