Dtum
Login with Facebookk
1932 | Június

Az UTE újra megnyerte a vízipóló-bajnokságot

A magyar úszó és vízipólógárdának amerikai túrája előtti „búcsúfölléptére” zsúfolásig teltek meg a Császár uszoda tribünjei előkelő közönséggel. Az érdeklődés elsősorban a vízipóló-bajnokságot eldöntő két mérkőzés iránt nyilvánult meg, amelyek közül azonban csak a MAC-UTE közötti nyújtott ugyancsak izgalmas, de elsőrangú sportot.

2:2-re állt a mérkőzés az utolsó percig (eldöntetlen esetén a MAC nyerte volna a bajnokságot), a befejezés előtti másodpercekben azonban az UTE bedobta a győztes gólt és ezzel sorrendben harmadszor hódította el a vízipóló legértékesebb trófeáját.

UTE – MAC 3:2 (1:2)

A szezon legszebb és legizgalmasabb bajnoki meccse, amelyet , ha némi szerencsével is, de megérdemelten nyert meg a második félidőben följavult és óriási energiával küzdő UTE. Mind a két csapat egy-egy uj játékossal állt starthoz, de míg Kusinszky az újpestiek kapujában kitűnően helyettesítette a formán kívül levő Bartát. Csorba semmiképpen sem tudta pótolni a kissé erőszakos, de jól szerelő Tolnait.

A mezőny legjobb embere a „ hat trick”-es Németh volt, második góljánál szebbet hazai vízben még nem dobtak. Némethen kívül másodsorban Halasynak köszönheti győzelmét az UTE, míg Bozsi, de különösen Vágó nagyon fejveszetten játszott. A védelemben, a kapuson kívül, Barna tüntette ki magát.

A MAC ott vesztette el a csatát, hogy 2:2 állásnál győzelemre ment, ahelyett, hogy tartotta volna a bajnokságot jelentő eldöntetlen eredményt. Külön élményt jelentettek Ivády remek közelküzdelmei Németh-tel, de váratlanul jó formát futott ki Kékesy. Vértesi egyik-másik akciónál „top” kondíciót árult el. Keserű II.-t föltűnően elhanyagolták. Kánásy pedig annyiban ludas a vereségben, hogy half létére a védelmet magára hagyta.

A MAC játszik a szembetűző nap ellen. Az első esemény Németh kapufája, nyomban utána az üresen maradt kapu mellé plaszíroz. Szerencsésebb a MAC, mert Ivádynak az UTE kapuja elé továbbított labdájával Keserű II. az ellenkező sarokba a vezető gólt dobja (0:1).

Halasy is próbálkozik fél pályáról, de fölé dob, míg Vértesi az újpestiek kapuvédjét célozza meg. Egy szép Keserű II.-Vértesi akciót az UTE kapuvédje tesz ártalmatlanná. Keserűt és Barnát elúszás miatt kiállítják. Vértesi a szabaddobást Kánásyhoz passzolj és a visszakerült labdával újra a MAC-ot juttatja a vezetéshez (1:2).

Németh-bombát jól véd Gyulai, utána a kapufát találja el az UTE gólzsákja, míg Halasy támadásából Barna egy kedvező gólhelyzetet elpuskáz. Halasy elúszás miatt a partra kerül, ez a félidő utolsó cselekménye.
Szünet után Vágó veszélyeztet. Gyulai most is majdnem a gólba ejti a labdát. Bozsi hosszú labdát „tálal” a kapu előtt helyezkedő Németh-hez, aki remek trükkel a nap legszebb gólját lövi (2:2).

Vágó a kapust célozza meg, Németh kapufát dob, míg Vágó újabb szépen irányított labdáját Gyulai védi. Kékesy-akcióból Vértesi a kapufához továbbit, pompás svéd csavarja pedig Kusinszky zsákmánya. A meccs a vége felé jár, amikor Bozsi szabaddobását Németh kapja és labdája Gyulai kezéből a gólba siklik (3:2).

Schlenker Antal dicséretesen bíráskodott.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Francia festőművészek példátlan képhamisítóüzemét leplezte le a...
Nagystílű, a maga méreteiben példátlan csalás és hamisítás...
Udvari bál Udvari bál
A május 14-ikén a budai királyi palotában tartott fényes udvari bálon...
Mit tehetünk a balkezesség ellen ? Mit tehetünk a balkezesség ellen ?
A balkezesség nem rossz-szokás vagy helytelen nevelés eredménye,...
Béna hősők házassága Béna hősők házassága
Érdekes hirt jelentenek Nagyváradról, Mornye Péter nánhegyesi legény...
Három évi fegyházra itéltek egy ügyvédet Három évi fegyházra itéltek egy ügyvédet
Lukács Jenő gyógyszerész ellen eljárást inditottak amiatt, mert a...
A Modern Színpad második bemutatója. A Modern Színpad második bemutatója.
Az Andrássy úti kabaréban október elsején, pénteken lesz az új műsor...
Márványtömb Márványtömb
A világ legnagyobb márványtömbje. Carrarában bányászták ki a világ...
Az orgoványi nagyságos ur Az orgoványi nagyságos ur
Éjszakai ülést hallgattam a nemzetgyűlésen. Türelmetlen...
Kezdődik az iskola,, kezdődnek a gondok Kezdődik az iskola,, kezdődnek a gondok
Kezdjük azzal, amivel a rendkívül szomorú júliusban elváltunk az...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98