Dtum
Login with Facebookk
1932 | Március

Hitler, Mussolini és Európa sorsáról vérfagyasztó jövendőt mond a drezdai világhíres asztrológus

Drezda, március 27.


Magyarországon kevesen tudják, hogy Drezdának világhírű muzeumán, a Zwingeren, Rafael sixtusi Madonnáján, Tizián Adógarasán és Rembrandt Saskiáján kívül élő nevezetessége is van és ez Erich Wiesel, a süket asztrológus, aki a csillagokból olvassa le és közli időnként lapjában, a Zukunfts Kurier- ban, hogy mi fog Németországgal és a világgal történni.


Wiesel nem fogad senkit, nem beszél senkivel – nyilván azért, mert süketsége nagyon nehézzé tenné az érintkezést – hanem asszisztense, Friedrich Voss utján ad horoszkópot a hozzáfordulóknak.


Engem Európa híres államférfiainak sorsa érdekel!- ezzel fordultam Vosshoz húsvét vasárnapján. Az asztrológus anélkül, hogy a csillagokból olvasta volna, így felelt:
Ujságíró? Interjut nem adhatok, mert komoly tudományunk távol áll a könnyelmű jövendöléstől, de horoszkópot kaphat tőlem. Kire kiváncsi?
- Hitlerre!
Voss mester a nácik vezérének születési dátumából megállapítja, hogy Hitler élete a Mars bolygó befolyása alatt áll. A következőkből azután kiderül, hogy Voss uram Hitler- párti asztrológus.


Kiváló diplomata – mondja Hitlerről – eszmények harcosa, akit az önbizalom, szervező és szónoki képesség jellemez. Legközelebb jövőre igen sötét jeleket látok: nagy állampörök előtt áll, szabadságvesztés vár reá, sőt élete is veszélyben forog. Hitler nemsokára életének legsulyosabb krízisét fogja átélni. Brüningre ugyancsak rossz sors vár: kancellári széke már inog…Braun porosz miniszterelnökről azt mondja Voss, hogy a közeli hónapok kemény küzdelmet jelentenek majd számára. ( Persze, persze, most jönnek a porosz választások…) Hindenburgról nem hajlandó beszélni. Hugenbergről csak annyit, hogy a Saturnus csillagzatában született, ezért jó diplomata, öntudatos, olykor magára tulzottan sokat adó politikus lett belőle. Hideg, tartózkodó modora és erős egoizmusa miatt sok hívet fog veszíteni.


Mussolini következik, akinek Voss szerint saját házi asztrológusa van.
Ennek tanácsait állandóan ki is kéri – mondja a mester – és elhatározásainál figyelembe veszi. Horoszkópja szerencsés, mert Vénusz és Jupiter konstellációban született, ez juttatta a világhírhez, népszerűséghez és vezéri szerephez. Ennek köszönhet mindent, amit elért, de saját vesztéért önmaga lesz felelős.


Most Németország és Európa jövőjére terelem a beszélgetést.
A köztársaság – mondja a drezdai asztrológus – rossz csillagzat alatt született Németországban. Az uj forradalom elkerülhetetlen, de a radikális pártok nem fognak uralomra jutni. Ez után Németország sorsa jobbra fordul.


A német köztársaság, amilyen gyorsan született, hogy ismét kis tartományokra, fejedelemségekre és hercegségekre eshet szét. Európa számára fordulópontnak látom 1933 májusát és augusztusát. 1934 januárt és februárt s 1936 elejére ujabb válság vet félelmetes árnyékot. A csillagok állása uj világháborut és világforradalmat mutat, lehet, hogy egész Európa lángokban fog állni.


1932 a világ történelmének fordulópontja, a meglepetések és csodák éve a világ fokozódó idegességének jegyében telik el.


De az is lehet, hogy a kegyetlen idők végül mégis csak jobb napok előfutárai lesznek...


- Szóval, a világháboru és a forradalom mégsem biztos? - kérdem, mire a mester bravurosan, de cáfolatlan bölcsességgel így felel: - Biztos csak az, ami már megtörtént...

<<
<
1
2
>
>>
Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Hitler Mussolini
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98