Dtum
Login with Facebookk
1933 | Április

A csehszlovák – magyar válogatott bokszmérkőzés

A magyar ökölvívócsapat a közönség tomboló lelkesedése közben győzte le 12:4 arányban a csehszlovák válogatottat

A Magyar Ökölvívó Szövetség vasárnap este rendezte meg a Beketow-cirkuszban a csehszlovák-magyar válogatott bokszmérkőzést. Zsúfolt ház, rengeteg nő, a társadalom színe-java jött el a boksz Európa-kupamérkőzésre, hogy tanúja legyen a nagy magyar győzelemnek.

Az első gongütés elhangzása után pillanatról pillanatra robbannak ki az indulatok, hangos sikítás, fütyülés, fújjogás, kiabálás biztatja és egyben lelkesíti az izzadó versenyzőket. A magyar fiuk nagy meglepetésre várakozáson felüli győzelmet arattak. Ez az újabb győzelem a magyar bokszsport nagy diadalát jelenti.

Az eredmény azért nem fejezi ki hűen az erőviszonyokat. A verseny legnagyobb meglepetése Győrfi nagyszerű szereplése volt. A magyar versenyző kitűnő lábtechnikájával, állandó mozgásban folyton zavarta ellenfelét, a hat kilóval nálánál nehezebb Ambrost és jól kerülte el annak hatalmas erővel indított egyenes ütéseit.

Győrfi olyan jól állott az Ambros elleni küzdelemben, hogy a mérkőzés vége felé már győztesnek látszott, a döntetlen eredmény kihirdetésénél a közönség zajosan tüntetett mellette és a zsűri döntése ellen. Benácsi, Lovas, Énekes, Harandhy és Szigeti legyőzte ellenfelét, Tokaji és Győrfi eldöntetlent ért el és csupán Orsolyák szenvedett vereséget.

Részletes eredmények
:
Légsúly: Benácsi már az első menetben kiütötte Fialát. A magyar versenyző az első pillanattól kezdve nagy lendülettel támadott és nagyobb technikájával és szokatlanul erős ütéseivel gyors győzelmet ért el (2:0).

Bantamsúly:
Lovas pontozással győzött Prohaska ellen. Lovas biztos győzelmét főként nagyobb gyorsaságának és támadókedvének köszönhette (4:0).

Pehelysúly:
Énekes győzött pontozással Chundela ellen. Az olimpiai bajnokunk mindhárom menetben biztosan és fölényesen küzdött, de gyorsaságából nagyon sokat vesztett (6:0).

Könnyűsúly: Haranghy pontozással győzött Stefanek ellen. Az újoncválogatott Haranghy az est egyik legszebb mérkőzését vívta és kellemes meglepetést szerzett a közönségnek, mert kiváló ellenfelével szemben lelkes küzdőmodorával és szívósságával biztosan harcolta ki a győzelmet (8:0).

Weltersúlyban Tokaji döntetlenül végzett Stöckllel, aki a csehek egyik legjobb versenyzője (9:1).

Középsúly
ban Orsolyák kemény küzdelemben maradt alul pontozással Skrivanekkel szemben. Orsolyák csak az utolsó menetben lendült bele a támadásokba és akkor fölénybe is került, de az első két menet pontveszteségét nem tudta már behozni (9:3).

Kisnehézsúlyban Szigeti pontozással győzött Havelka ellen. A cseh versenyző jóval magasabb volt Szigetinél és különösen hosszú karjaival tette nehézzé a magyar versenyző küzdelmét. Szigetinek minden taktikai tudására szüksége volt, hogy ellenfelének testalkati előnyeit ki tudja egyenlíteni. Szigetit tudása nem hagyta cserben és küzdelem után ugyan, de biztosan győzött (11:3).

Nehézsúly
ban Győrfi döntetlenül végzett Ambros-szal. Így a magyar-csehszlovák válogatott mérkőzés 12:4 arányú magyar győzelemmel végződött.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98