Dtum
Login with Facebookk
1933 | Augusztus

Döntetlenül áll a német magyar úszómérkőzés (12:12)

Szépszámú közönség jelenlétében zajlott le a magyar-német úszómérkőzés első napja a Császárfürdő uszodájában. Az uszoda fellobogózva várta a nagy összecsapást. A MUSz a díszpáholyt ezúttal az uszoda jobboldalán állította fel, amely jó megoldásnak bizonyult, mert ott a magas vendégek szemébe nem sütött a nap.

A versenyen a toronyugrás közben megérkezett a kormányzó is feleségével és elfoglalta helyét a díszpáholyban, ahonnan nagy érdeklődéssel nézte a toronyugrást, majd pedig a nagyszerűen sikerült műugrást.

Maga a verseny nem hozott izgalmas küzdelmeket, kivéve a vízipóló első félidejét. Az úszócsarnokban mindenütt a papírforma győzött.

A 100 méteres gyorsúszásban Csík Ferenc biztosan győzött a német Fischer ellen. Csík ideje 1:01.2 mp, 60 méterig csaknem fej-fej mellett úszott a két úszó, de aztán Csík lépésről-lépésre növelte előnyét és végül két méterrel győzött.

A 200-as mellúszásban Hild a német Sietas mellett csak statisztaszerepet játszott. A német elejétől végig vezetve, mintegy 10 méterrel győzött. E versenyszám után tehát kiegyenlítődött a pontarány.

A 400-as úszásban a kaposvári Lengyel nem mutatkozott elég erősnek, hogy a német Deiterst legyőzze. Lengyel sokszor úszott a kötélnek és így sokat vesztett. Ettől eltekintve is, Deiters biztosan győzött, mert Lengyel nem volt képes egy pillanatig sem megszorítani.  A németek itt tehát már 7:5-re vezettek.

A műugrás elmaradt, mert a német Vichban megsérült és a németek kérésére ez a szám kedden kerül eldöntésre, míg helyette a toronyugrást bonyolították le. Vajda László derekasan tartotta magát, azonban végül meg kellett hajolnia a Ripschläger kétségtelenül nagyobb tudása előtt. A németek már 10:6 arányban vezettek.

A vízipóló azután meghozta – ha kezdetben nehezen is – a kiegyenlítést. A kísérő számok nem hoztak különösebb izgalmakat. A női műugróbajnokságot Fonyó Lívia nyerte. Könnyű volt, mert egyedül indult.

A hölgy hátúszóbajnokságot Mallász Gitta FTC nyerte Plotzár Lotti előtt. A 200 méteres gyorsúszásban Kánásy győzött a kötélnek úszó Szabados ellen.

Nagy sikert aratott Hans Kiefer vezetése alatt bemutatott női műugrás. A hölgyek a legnagyobb pontossággal végezték a szebbnél-szebb gyakorlatokat. A közönség lelkesen megtapsolta a mutatványokat.

A magyar-német úszómérkőzés
:
100 m gyorsúszás. 1. Csík Ferenc Magyarország 1 p 01.2 mp, 2. Carl Fischer Németország 1 p 03.3 mp. Pontverseny állása 3:4 Magyarország javára.

200 m mellúszás. 1. Ervin Sietas (N) 2 p 49.8 mp, 2. Hild László (M) 2 p 57.4 mp. Pontverseny állása: 4:4

400 m gyorsúszás. 1. Raymond Deiters (N) 5 p 5.4 mp. 2. Lengyel Árpád (M) 5 p 14 mp. Pontverseny állása 7:5 Németország javára.

Toronyugrás. 1. Ripschläger (N) 110.21 pont, 2. Vajda László (M) 103.26 pont.
Pontverseny állása: 10:6 Németország javára.

 

Vízilabda. Magyarország - Németország 8:3 (3:2)

A pontverseny állása: 12:12

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Sietas hamburgi és Hild magyar mellúszóbajnok a magyar-német úszóviadalon Csík és Fischer startol a 100 méteres gyorsúszásban
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Tömegverekedés az Oktogonon a győri autóbusz utasai és a...
Kedden a délutáni órákban nagy botrány játszódott le az Oktogon-téri...
Pénzintézetek a földreform ellen Pénzintézetek a földreform ellen
A záloglevél kibocsátó intézetek beadvánnyal fordulnak a...
Rövidek Rövidek
Heimwehr vasárnapi st. pölteni gyűlése véres összeütközésre vezetett....
Reggeltől alkonyatig ropogtak a puskák a nemzetközi lövészversenyen Reggeltől alkonyatig ropogtak a puskák a nemzetközi...
A Szent István jubileumi évvel kapcsolatos nemzetközi lövészversenyt...
Hősök emlékversenye Kolozsváron Hősök emlékversenye Kolozsváron
A XIX. MAC Hősök-emlékversenyét ünnepélyes külsőségek között...
Meg nem engedett közlemények a hadifoglyoknak küldött levelekben Meg nem engedett közlemények a hadifoglyoknak küldött levelekben
A „Budapesti Tudosító” jelenti: Az ismételt...
Hogy jutott Lujza porosz királyné az udvari kötőnői címhez? Hogy jutott Lujza porosz királyné az udvari kötőnői címhez?
Lujza porosz királyné, ki a történelemben oly magasztos szerepet...
Ascher Oszkár Ascher Oszkár
Gyermekarcú fiatalember, inkább fiú - a gimnázium jut eszedbe, ahol,...
1 leléptetés, 2 reális győzelem, 3 kiütés a hivatásos ökölvívó bajnokságon 1 leléptetés, 2 reális győzelem, 3 kiütés a hivatásos ökölvívó...
A botrányos Szigeti-Moreyon mérkőzés meghozta a gyümölcsét: a profi...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98