Dtum
Login with Facebookk
1933 | Augusztus

Vízilabda: Magyarország – Németország 8:3 (3:2)

Bár a gólarány könnyű győzelmet fejez ki, mégsem volt könnyű dolga a magyar csapatnak az amsterdami olimpiai bajnok ellen. Az első félidő rendkívül nehéz volt, mert a magyar csapat nagyon gyengén s rendszertelenül játszott és a németek ebben az időszakban rendszeresebb és jobb játékot mutattak. Ennek volt az eredménye, hogy sikerült is a vezetést megszerezniök.

Már az elején is közel álltak ahhoz, hogy két alkalommal is góllal terheljék meg a magyar kaput. Szerencsére gyorsan született a kiegyenlítés és ekkor észbekapott a magyar csapat és még a félidőig megszerezte a vezetést.

Innen kezdve aztán már nem volt vitás a magyar csapat győzelme, mert ha nem is játszott tökéletesen a magyar csapat, a benne rejlő kvalitások és rutin mindjobban kidomborodott és egy-két sikeres akció után a német csapat ellenállása is megtört.

A játék lefolyása
Németh éri el az első labdát, de Homonnay a kapun túl küldi passzát. Magyar támadás, amelyet a német kapus elhárít, A következő pillanatban nagy gólhelyzete van a német csatársornak, azonban a döntő pillanatban késnek a lövéssel.

A magyar csapatnak nem megy a játék. Ismét a németek jutnak gólhelyzetbe, de szerencsére a kapufa ment, A magyar csapat támadása is kaputalálattal végződik. A játékosok és a közönség is ideges, mert késik a gól. Sőt az izgalom fokozódik, amikor ismét a németek támadnak és a kitűnő Bródy pompás védéssel hárítja el Rademacher veszélyes lövését.

Végre megszületik az első magyar gól. Halassyt alányomják. A megítélt szabaddobás Némethez kerül, aki védhetetlenül továbbítja a hálóba a labdát (1:0). Nem sokáig tart az öröm, mert kezdés után leúsznak a németek és Schwartz közelről kiegyenlít (1:1).

A német csapat kornert ér el, Schürger dobja és Rademacher a rosszul helyezkedő Ivády mellett megszerzi a vezetést. (1:2) Nagy a lehangoltság, nem is annyira a gól miatt, mint azért, hogy a csapatnak nem megy a játék.

A magyar csapat rákapcsol és látja, hogy ennek fele sem tréfa. Németh pompás góllal megszerzi a kiegyenlítést. (2:2) A passzok most már pontosabbak és valamivel javul a magyar csapat játéka. Bródy Ivádyhoz ad, aki Némethez továbbít. A kitűnő gólzsák gondolkozás nélkül a hálóba vágja a labdát. ( 3:2).

Sorozatos Németh-gólok, amelyek magyar győzelmet hoznak


A második félidőben már jobban megy a játék, Németh gólt dob, aminek a magyarok örülnek, a németek viszont bosszankodnak (4:2). Magyar fölény domborodik ki, amelynek során Németh újabb gólt dob (5:2).

Egy pillanatra megtorpan a magyar csapat és ezt a németek ügyesen kihasználják és Schwartz megszerzi a németek utolsó gólját. (5:3). Gunszt a kapu előtt faultol. 4 méteres, Gunszt kiáll. Halassy gólt dob (6:3).

Németh szerzi meg a hetedik gólt, majd pedig Halassy biztos helyzetben kapufát talál. Németh zárja le a gólok sorát. A németeknek még volna alkalmuk, négyméteresből gólt elérni, azonban a labda a kapufának vágódott.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
A rendőrség elkobozta a szociáldemokrata pártkongresszus határozati javaslatait A rendőrség elkobozta a szociáldemokrata pártkongresszus határozati...
Vasárnap délelőtt kezdődött a szociáldemokrata párt háromnapos...
Amerikát nem hagyná közömbösen a franciaországi helyzet változása Amerikát nem hagyná közömbösen a franciaországi helyzet...
A szövetségi főváros politikai köreiben vasárnap nagy érdeklődéssel...
Gárdonyi virágai és fái, a szoba hangulata Gárdonyi virágai és fái, a szoba hangulata
A virág neki nemcsak dísz, haszontalan semmiség, hanem életszükséglet...
A hőmérséklet gyors változásának mérése
Mint ismeretes, a hőmérséklet pontosabb mérésére vagy thermoelemet,...
Vasas – UTE 1:1 (1:1) Vasas – UTE 1:1 (1:1)
Az a hatalmas népvándorlás, amely már a kora déli órákban megindult a...
Görög hadihajók bombáztak egy török várost Görög hadihajók bombáztak egy török várost
A görög hajóraj junius 7-én érkezett a Fekete-tengeren Samsun alá- A...
Magyarország – Csehszlovákia 2:1 (0:0) Magyarország – Csehszlovákia 2:1 (0:0)
Utolsó Európa Kupa-mérkőzését vívta Magyarország vasárnap. Az...
Rekordözön a MAC nemzetközi versenyén Rekordözön a MAC nemzetközi versenyén
Szenzációs napja volt vasárnap délután a magyar atlétikának....
Jarvis Jarvis
Jarvisról, ha sportbeli kiváló képességeiről van szó, nemcsak mint...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98