Dtum
Login with Facebookk
1933 | Július

Vízilabda: Magyarország – Csehszlovákia 8:0 (5:0)

A magyar vízipólócsapat a várakozásnak megfelelően fölényes győzelmet aratott a csehek ellen. A mérkőzés előtt ünnepelték Ivády Sándor dr.-t, a válogatott csapat kitűnő játékosát, aki ezúttal ötvenedszer öltötte magára a címeres magyar trikót.

Előbb ifj. Horthy Miklós, a MUSz elnöke üdvözölte a kitűnő játékost, majd pedig a cseh csapat vezetője, Veres Imre dr. a MAC nevében üdvözölte Ivádyt és átnyújtotta neki a MAC ajándékát. Utána vízbeszálltak a csapatok.

Magyarország:
Bródy – Ivády dr., Homonnay – v. Halassy – Keserű II., Németh, Bozsi.
Csehszlovákia: Busek – Epstein, Svehla – Koubek – Steiner, Schutz, Radó.

Az osztrák Patuzzi sípjelére megindul a játék és a labdával már Bozsi úszik a cseh kapu felé. A labda Bozsitól Németh-hez kerül, az visszaadja Bozsinak, akinek lövését Busehek csak a gólvonalról tudja kihalászni. ( A közönség már gólt látott, de a bíró nem adta meg. Talán így jobb is volt!)

Kidobás után a labdát Halassy csípi el, Keserűhöz továbbít, aki pontosan Németh-hez passzol, aki lövés helyett a labdát a kapuson átemelve, a gólba helyezi. 1:0 (1 p. 2 mp.)

A magyar csapat pompás játékkal közelíti meg a csehek kapuját. Bozsi a tisztán álló Halassynak küldi a labdát, ő azonban lövés helyett Németh-hez továbbít, aki élesen kapura lő. A cseh kapus feltartja ugyan a lövést, azonban a labda így is hálót ér. 2:0 (2 p. 20 mp.)

A harmadik gól után vezetik a csehek az első támadást a magyar kapu ellen, azonban Homonnay biztosan halássza el a labdát és „hazaad” Bródynak, aki azonnal Bozsihoz juttatja a labdát. Bozsi egy-két tempót megy, és már Némethet szökteti, az ismét visszaadja a labdát Bozsinak, aki senkitől sem zavartatva belövi a negyedik gólt. 4:0 (2 p. 57 mp.)

A csehek érik el a labdát, támadnak, de Homonnay szerel, előreúszik, magára vonja a cseh védelmet és a kellő pillanatban hajszálpontosan Keserühöz ad, akinek lövése már a hálóban táncol.  5:0 (4 p. 47 mp.) Ezután a magyar csapat lélegzethez juttatja a cseh csapatot, azonban Bródy és a védelem minden veszélyt elhárít.

A második félidő. A csehek minden erejüket megfeszítve támadnak és csak Bródy szép védésén múlik, hogy nem érnek el eredményt. Végre a magyar csapat is támad, de a csehek testi erejüket is igénybe veszik, hogy elhárítsák a további gólokat.

Epstein faultolja Halassyt, a bíró nem veszi észre és így Halassy visszaadja a „kölcsönt”, mire a bíró mindkettőjüket kiállította. Nem sokáig kell lesniük a visszatérés pillanatát, mert Bozsi tiszta helyzetből biztosan küldi a labdát a csehek kapujába. 6:0 (4 p. 4 mp.)

A csehek szabálytalanul startolnak, mire a bíró Halassyval szabaddobást dobat. A csehek ismét támadnak, de azután Homonnayhoz kerül a labda, aki a jó helyzetben lévő Halassynak továbbítja, ez viszont – miután a cseh védelmet magára vonta – Németh-hez továbbít. Németh egyet igazít és lövése máris a cseh kapuban köt ki. 7:0 (6 p 6 mp.).

Egymást érik most a szebbnél-szebb passzok és cseh játékos érintése nélkül Németh bedobja a mérkőzés utolsó gólját. (8:0.)

A magyar játékosok kivétel nélkül nagyszerűen küzdöttek. Labdaosztogatásuk, gyorsaságuk és lövőkészségük nem hagy kívánni valót hátra. Egyedül Németh játszott gyengébben a megszokottnál.

A cseh csapatban a két hátvéd volt kitűnő. A csehek mezőnyjátéka sokat fejlődött, csak a góllövéssel állnak még egyelőre hadilábon.

Patuzzi, a bécsi bíró kifogástalanul vezette a mérkőzést és igyekezett minden erőszakosságot csírájában elfojtani.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Az olimpiai bajnok magyar vízipólócsapat Ivády, Bródy, Vértessy, Németh, Homonnay, Keserű II. és Halassy Németh János
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98