Dtum
Login with Facebookk
1933 | Február

Állatok arckifejezése 2

Az állatlélektan általában rengeteget köszönhet a fotografálásnak. Mert az állatpszichológusok igen érdekes kísérleteket hajtanak végre a fényképezőgép segítségével. A gépet rendszerint az állat odúja előtt helyezik el és a csalétket igen gyakran a fényképezőgép exponáló zsinórjához erősítik. Ilyenképpen az állat maga exponálja a saját fotográfiáját.

A sas arckifejezése méltóságot és uralkodnivágyást tükröz. Az uralkodásnak szinte jelképe a sas arca, ezzel szemben bizony az ész, az állat gondolatvilága háttérbe szorul. Furcsa ellentmondás, ki hinné, hogy a sast e képen ingerelni próbálták. Hogy milyen kevés sikerrel, azt a felvétel mutatja. Igaz, a sas a hosszas fogságban aztán a végletekig ingerlékennyé válik.

A harag és a düh szobrát következő képünkről, a leopárdról lehetne mintázni. Pedig a leopárdot nem is ingerelték különösebben, pusztán a fotográfus akart róla egy felvételt készíteni. Érdekes, hogy a felhúzott felsőajak, a ráncolt orr és a fogak mutogatása az állatok óriási többségénél a haragot jelenti.

Szándékosan utoljára hagytuk a majmot. Arckifejezése legtöbb esetben szinte emberi. A majom csodálkozni és álmélkodni tud, akár az ember. Csodálkozásának jele a tátvamaradt száj. Pedig csak egy tükröt mutattak neki.

Az állatok arckifejezésének ma már külön tudománya van s az állatlélektan eredményeinek bizony az orvostudomány is igen sokat köszönhet.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A sas, az uralkodó Dühös leopard Csodálkozó majom
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98