Dtum
Login with Facebookk
1933 | Január

Egy magyar kereskedőcsalád tüneményes pályafutása

Fennállásának negyvenedik évét ünnepli a Rákóczi-úti Magyar Divatcsarnok, ez a népszerű áruház, amelyben még a mai viszonyok között is hatalmas arányú forgalom lüktet.

A negyven esztendőbe beleesnek a millennium előtti csöndes évek, az ezeréves örömünnep ideje és Nagy-Magyarország legboldogabb korszaka, – beleesik a háború, a forradalom, a kommün, a román megszállás, az infláció, a dekonjunktúra és a mai gazdasági válság. Változatos idők, amelyek egyre újabb és újabb feladatok, újabb és újabb nehézségek elé állították a kereskedelmet.

Hatalmasokat söpörtek el ezek az idők és kicsinyeket tettek naggyá, de a valóban rátermettek tisztességgel vezették át a viharos korszakon a maguk vállalkozásának hajóját. E kivételek közé tartoznak a Ruttkayak, a Magyar Divatcsarnok tulajdonosai.

A két Ruttkay édesapja a Hársfa utcában alapította negyven évvel ezelőtt szerény kis üzletét. A szolid, tisztességes kereskedői elveknek, az ernyedetlen munkának eredményeképpen a kis üzlet hamarosan kikerült a forgalmas Rákóczi útra, de rövidesen itt is szűknek bizonyult. Az öreg Ruttkay egyik üzletét a másik után rendezte be, s így – ha több üzlethelyiségben is – de megvetette egy mindenféle cikket árusító áruház alapjait.

Az egy épületben elhelyezett nagy áruház megvalósításának feladata már özvegyére és a legmodernebb kereskedői nevelésben részesült fiaira: Antalra és Pálra várt. Pénzzé tették a szétszórt vagyontárgyakat s megépítették a Rákóczi út egyik legszebb üzletházát, a mai Magyar Divatcsarnok remek épületét. Ebben a hajlékban fejlődött aztán tovább ez a népszerű áruház, mely azonban még mostani negyvenéves jubileumakor is a további fejlődés útján van.

Az áruház növekedésével együtt ívelt egyre feljebb a Ruttkayak kereskedői karrierje. Együtt van a hatalmas vagyon és – nagy szó a mai világban! – nincs adósság. Ez a készpénzért való olcsó vásárlást, ennek folytán az olcsó árusítást s ezzel együtt a közönség újabb meg újabb meghódítását teszi lehetővé.

Ebben van a Magyar Divatcsarnok nagy sikerének és páratlan népszerűségének titka.
És a Ruttkay-család kereskedői elveiben. Ezek az elvek: száz százalékban megtartani azt, amit ígérnek s mindig hálásnak lenni a közönség iránt!

Most azt hirdeti a Magyar Divatcsarnok, hogy ebben a jubileumi esztendőben a rendkívüli meglepetések egész sorával kedveskedik vevőinek. Fenntartás nélkül hisszük el ezt neki, annyival is inkább, mert már a szombaton megnyílt téli vásárán is meglepő kedvezményeket ad vevőinek.

A Magyar Divatcsarnok most folyó vásárán tett legrövidebb látogatás is erről győzi meg a vásárlókat, akik tömegesen sietnek gratulálni a Ruttkay-családnak és kiélvezni a jubileum alkalmából adott páratlan előnyöket.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98