Dtum
Login with Facebookk
HIRDETÉS
1933 | Január

Birkózóink fölényesen legyőzték a cseheket

Magyarország – Csehszlovákia 6:1

Nagyarányú magyar győzelmet hozott a vasárnap délelőtt megrendezett magyar-csehszlovák birkózóverseny. Az eredmény talán kissé túlzott is, mert az 5:2-es eredmény hűségesebben fejezte volna ki az erőviszonyokat. A könnyűsúlyban ugyanis Hlavacek többet mutatott, mint Tasnády és így megérdemeltebb lett volna ellenfelének győzelme.

Általában a verseny nem tartozott a legizgalmasabbak közé és semmit sem láttunk a régi nagy versenyek technikai készültségéből. Az első tízperc unalmas. Helyesebb volna ezeket, mint a mérlegelést, a nyilvánosság kizárásával rendezni és a partner munkával kezdeni.

A 7 pár küzdelméből csak 3 végződött tuss győzelemmel. Tóth, Tunyoghy és Papp dr. fektették két vállra ellenfeleiket. A verseny a három pontozásos győzelemmel már 6:0-ra állott, amikor a hatalmas túlerőben és súlyban levő csehszlovák nehézsúlyú bajnok pontozással győzött a derekasan küzdő palotás ellen. Ez volt a vendégek egyetlen győzelmi pontja.

Részletes eredmények:
Légsúly
Zombori-Tolár, győz pontozással Zombori. A magyar fiú először egy suplex-el majd pedig néhány nelsonnal került fölénybe ellenfelével szemben. Egyhangú bírói döntés alapján lett Zombori a győztes, (1:0).

Pehelysúly
Tóth Bretschneider, győz Tóth. a mérkőzés nagyon élénken indul. a csehszlovák sokszor támad, de nem sikerül fogásait keresztülvinni. A 18. percben Bretschneider csípődobással akarja Tóthot levinni, de nem sikerül és így ő kerül hídba. Tóth lefogja a hidat és két vállra fekteti ellenfelét, (2:0).

Könnyűsúly
Tasnády-Hlavacek, győz pontozással Tasnády. A mérkőzés során Hlavacek piruettjével veszélyes helyzetbe hozzá Tasnádyt. Partnerből is támad Hlavacek. Tasnády állásból többet kezdeményez, de Hlavacek sokszor megy ki a szőnyegről. A pontozóbírák véleménye megoszlik. a döntőbíró Tasnády mellett dönt, (3:0).

Kisközépsúly

Kamarás-Zwonar, pontozással győz Kamarás. Az első percben Kamarás kerül földre, de aztán lábra kap és többet mutat, mint ellenfele. Egyhangúan magyar győzelemre szavaznak a bírák, (4:0).

Nagyközépsúly
Tunyoghy-Steskal, győz Tunyoghy. A magyar Európa-bajnok röviden végez ellenfelével. A 3-ik percben Tunyoghy csípődobással hídba viszi ellenfelét és sikerül is a hidat betörni, (5:0).

Kisnehézsúly
Papp dr.-Mracek, győz Papp dr. Papp dr. nagyszerűen kezd. Lendülettel dolgozik és már a második percben csípője sikerül és Mracek két vállra esik. Papp győzelmét rendkívül lelkesen ünnepli a közönség, (6:0).

Nehézsúly
Klapuch-Palotás, győz pontozással Klapuch. Óriási súlykülönbség van a két birkózó között. Palotás szemhéja megsérül és folyton vérzik. Szívesen küzd a csehszlovák óriás ellen. Túlságos nagy fölényt azonban nem tud mutatni Klapuch sem. Egyhangú döntés alapján győz Klapuch, (6:1).

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Tunyoghy József Papp László Zombori Ödön
HIRDETÉS
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Szovjet-japán vagy szovjet-amerikai háború Szovjet-japán vagy szovjet-amerikai háború
A Tenno kihallgatásán fogadta Koiso miniszterelnököt, aki beszámolt a...
Nagy Vince, Rupert Rezső és Vámbéry Rusztem beszédei a debreceni beszámolón Nagy Vince, Rupert Rezső és Vámbéry Rusztem beszédei a debreceni...
Dr. Nagy Vince nemzetgyűlési képviselő vasárnap délelőtt ˝ 11 órakor...
Apróságok Apróságok
Fedák Sári, a nagy művésznő, akit a terrorcsapat halálos...
Villamos asztali szellőztető Villamos asztali szellőztető
Nyáron, de sokszor télen is, zárt helyiségekben szinte tűrhetetlen a...
Egy féllábu azsan provokatőr el akarta adni őrgróf Palavicini Györgynek Nádosy titkos naplóját Egy féllábu azsan provokatőr el akarta adni őrgróf Palavicini...
Budapest utcáin föl-föltűnik egy jólöltözött, borotváltarcu,...
Véres farsangi éjszaka Véres farsangi éjszaka
Puszta-Szent-Lászlón Gabis András és Faragó Vincze odavaló legények...
Ausztria csak meghosszabbított időben győzte le a franciákat Ausztria csak meghosszabbított időben győzte le a franciákat
Torinóban Ausztria mérkőzött Franciaországgal, a meccset a holland...
Két hangverseny Két hangverseny
Szonáta hangverseny - egymásbabonyolódott hangok szelíd ringatózása....
Bonyodalmak a filmgyári műterem-engedélyek körül Bonyodalmak a filmgyári műterem-engedélyek körül
A budapesti filmszakmát valósággal lázba hozta egy hír, amely szerint...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98