Dtum
Login with Facebookk
1933 | Július

Krammer ezredesné gyűrűi

Krammer ezredesné gyűrűi, a külföldre utazott titokzatos úriasszony és a rendőrség, amely nem ad felvilágosítást

Mintegy tíz nappal ezelőtt történt, hogy a budai Believue- szállodában eltűnt Krammer Ernő ny. tűzérezredes feleségének négy briliánsgyűrűje. Az ezredes felesége a szálloda szuterenben levő toaletthelyiségében kézmosás előtt levetette a gyűrűit, letette azokat a mosdócsésze asztalára, és úgy felejtette ott őket, hogy addig, amíg a kezeit törölte, egy idegen hölgy foglalta el a mosdót.
Krammerné ahogy az étterembe visszaérkezett, rögtön észrevette, hogy a gyűrűit a mosdóhelyiségben felejtette, visszarohant, de a gyűrűk már nem voltak ott.

Kérdőre vonta a felügyelőnőt, az azonban nem tudott a gyűrűkre vonatkozólag felvilágosítást adni, arra a kérdésre pedig, hogy járt-e valaki azóta a mosdóhelyiségben, azt felelte, hogy igen, az a hölgy, akit Krammerné is látott. Krammerné erre visszasietett újból az étterembe, asztaltársaságának, az angol követség egyik magasrangú funkcionáriusának tanácsára odament az ismeretlen hölgyhöz, aki éppen táncolt és megkérdezte, nem látta-e a gyűrűit?

Az ismeretlen hölgy a magyarul rosszul beszélő Krammernét- az ezredes felesége angol családból száramzik, családi nevén Elsie Woodnak hívják és húga Lucie Woodnak, Wenckheim László gróf feleségének - nem értette meg először, majd mikor angolra fordult a beszéd, indignálódva felelte arra a kérdésre, hogy nem tudna-e a gyűrűkre nézve felvilágosítást adni:
- No!
Ami ezután történt az ismeretes. Detektívek jöttek ki, akik a hölgyet, egy orvos feleségét, ugyancsak orvosnak leányát igazoltatták, majd a rendőrségre vezették, ahol motozásnak vetették alá. A motozás eredménytelen maradt és a rendőrség a Bellevne- szállodában nyomozott tovább.

Időközben a hölgy külföldre utazott és ez alatt az idő alatt történt, hogy a toaletthelyiség falának felbontása után a négy gyűrű közül kettőt megtaláltak a csatornában, azt a magyarázatot adta, hogy a toaletthelyiség szűrőberendezését csak tíznaponként szokta tisztítani és ez alatt találta meg a két gyűrűt. A lapokban a két gyűrű megkerülése után olyan értelmű közlemények jelentek meg , hogy
bizonyos gyanúokok forognak fenn a külföldre távozott hölggyel kapcsolatban és hogy a hölgy kihallgatása érdekében a rendőrség bizonyos intézkedéseket foganatosított. Emiatt Krammer ezredes és a hölgy édesapja között telefonon rendkívül éles hangú beszélgetés folyt le, amely azzal végződött, hogy Krammer ezredes felesége, aki különben sem folyt bele semmiképpen sem a nyomozás menetébe, kijelentette, hogy ő a maga részéről sohasem gyanúsította az illető hölgyet.

Beszéltünk Krammer ezredes feleségével, aki a következőket mondta nekünk:
- Én csak annyit tudok, hogy a gyűrűket három perc múlva már nem találtam a toalettasztalon, amelynél az általam később megkérdezett hölgy a kezeit mosta, s aki miatt én voltaképpen a gyűrűimet ottfelejtettem. Nagyon megbántam azt is, hogy a hölgyet megkérdeztem, hogy nem látta-e gyűrűimet, mert ő is és társasága is nagyon ridegen utasították vissza érdeklődésemet,
noha én csak segítségüket szerettem volna igénybe venni, hogy a gyűrűimet újra megtaláljam. Mindenesetre érdekesnek találom, hogy két gyűrűmet megtalálták, kettőnek pedig egyelőre még mindig nyoma sincs.

Arra a kérdésünkre, hogy nincs-e tudomása arról, hogy a hotelben való nyomozás megindulása után nem tért-e vissza valaki az érdekeltek közül a toaletthelyiségbe, sem Krammerné, sem Krammer ezredes nem tudtak felvilágosítást adni. Krammer ezredes, aki a nyomozás részletei iránt több ízben érdeklődött a rendőrségen, erre vonatkozóan hozzáintett kérdésünkre a következőket jelentette ki:
A rendőrségen nagyon udvariasan azt mondották nekem, hogy a nyomozás mai stádiumában még nekem sem adhatnak semmiféle felvilágosítást.

Mindenesetre érdekes volna tudni, hogy a szóban forgó úriasszony, aki Krammerné után távozott a mosdóhelyiségből, járt-e az est folyamán még egyszer a mosdóhelyiségben, vagy járt -e rajta kívül még valaki odabenn. Ha nem, akkor a rendőrségnek a budapesti nyomokon elindult nyomozása tekinthető helyesnek és akkor rövid időn belül meg kell kerülni a másik két gyűrűnek is...

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98