Dtum
Login with Facebookk
1933 | Szeptember

A magyar ipar ragyogó teljesítménye a Lakberendező Vásár

Lakberendező vásárt rendeztek a városligeti Iparcsarnokban, de Imrédy Béla pénzügyminiszter nem sablonos kiállítást nyitott meg a sokszáz főnyi érdeklődő közönség előtt: a magyar iparnak olyan csodálatos teljesítménye pompázik a nemesívelésű bútordarabok, az ötletes berendezési tárgyak, a művészi érzékre valló székek, asztalok, pihenők, díszek, famunkák tömkelegében, ami valósággal elkápráztatta a szemlélőt.

Nem az ujságcikkek, nem a politikai szónoklatok, nem a népszerűségszerzés sok megnyilatkozása, hanem ez a vásár a maga teljességében hirdeti minden propagandánál hathatósabban, milyen hatalmas értékeket rejt magában a magyar kézművesiparosság, mennyi tudás, stílusérzék, szorgalom, áldozatkészség él ezeknek az egyszerű embereknek a szívében. Az az iparostársadalom, amely ilyen gyönyörű munkával tud felvonulni, megérdemli a kormány tettekben megnyilvánuló támogatását.

Gyermekkiállítást rendeztek néhány teremben és aki végig csodálkozott azon a megható kedvességen, szivélyességen, amellyel a rengeteg gyermekjátékszert megkonstruálták, amellyel a gyermekszoba berendezéstől a legkisebb képeskönyvig mennyi csillogó holmit varázsoltak elő dolgos kezek munkájából – az soha többé nem érzi hiányát a borsos áron mért cseh és egyéb külföldi játékszereknek.

A lakás minden részéről gondoskodik a lakberendező vásár.
Régi és modern bútorok, a legkülönfélébb stílusok váltogatják egymást, tökéletes, masszív kivitelben és aránylag olcsó árban. Mindenféle ízlés megtalálja azt, amit keres, a legegyszerűbbtől a legdíszesebbig és a rendezőség gondosságát dicséri az ingyenes katalógus helyes rendszere, továbbá a vásártallér kedves ötlete: ennek ellenében bárki egy pengő értékben bármelyik fülkében vehet magának valamit.

A magyar rádiókészülékek gazdag sorozata, az órák, szőnyegek, a legkülönfélébb praktikus és szép függönyök, a változatos kályhatípusok mellett evőeszközök, dísztárgyak, ékszerek dicsérik a magyar munkát és a magyar munkást.

Szép munkát végzett az Országos Iparegyesület és a rendezőséget – Tolnay Kornél elnököt, Jungfer Józsefet, Dálnoki Kováts Jenő kormányfőtanácsos igazgatót munkatársaikkal együtt – őszinte elismerés illeti.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98