Dtum
Login with Facebookk
1934 | Augusztus

Tenisz: Magyarország – Norvégia 3:2

Gabrovitz a Davis-Cup mezőny legjobb embere

A margitszigeti díszpályán vasárnap délután játszották le a norvég-magyar Davis Cup selejtező harmadik napi sorrendjét, a két egyest. Gabrovitz fölényesen győzött Smith ellen, Straub Elek azonban az erős szélben nem tudta kifejteni tudását és három szettben minden különösebb ellenállás nélkül kikapott a norvég Haanestól.

Bár a szombati abnormális hőséget kellemes időjárás követte vasárnapra, mégis jóval ezren alul voltak csak kíváncsiak a teniszsport jelentős országok közötti mérkőzésére. Pedig kár, mert a sportbeli teljesítmények nagyobb érdeklődést érdemeltek volna, nem is szólva a fényes eredményről, amelynek más országban örömmel tapsoltak volna több ezren.

A pénteki győzedelmes szinglik, majd a szombati veszte páros mérkőzés után Magyarország 2:1-re vezetett, amidőn vasárnap egynegyed négy után Gabrovitz és Smith a margitszigeti Center-court sötétvörös salakjára lépett.

A kisszámú, de annál előkelőbb közönség feszült érdeklődéssel várta a két kitűnő játékos csatáját, hiszen mindenki érezte, hogy ez a döntő meccs, minthogy a nap második mérkőzésén, a Haancs-Straub - találkozón a norvég éljátékos győzelme biztosra volt vehető, amint részletes beszámolónkból kitűnik, nem is alaptalanul.
A két mérkőzés részleteit a következőkben adjuk:

Gabrovitz – Smith 3:0 (6:3, 7:5, 6:4)

Az újpesti Gabrovitz nehezen melegszik bele. Többszöri gyúsz után mégis ő nyeri az első gémet. Smith azonban nem hagyja magát, egyenlít, sőt, Gabrovitz kettős hibái után 2:1 vezet. A magyar fiú egalizál, de ismét a norvég vezet 3:2-re Gabrovitz erre összeszedi magát, okos löbölcseivel variált védhetetlen hosszú labdáival egymásután négy gémet szerez és az első szettet 6:3 arányban megnyert.

A második szett 2:0-s magyar vezetése után 2:2 a játék állása, mire Gabrovitz erősít 4:2-re javít. Gyönyörű küzdelem, nagy harc következik most 4:5, 4:4, 5:4, majd 5:5 után ismét Gabrovitz vezet, hogy végül a nap első lav-gémjével 7:6 arányban a második szettet is a magyar színek javára könyvelhesse.

A harmadik szettet szokatlanul erélyes játék vezeti. A norvég, mint akinek nncs veszteni valója, nagy elánnal fekszik a játékba, Gabrovitz szellemes játéka ellen nincs orvosság. 1:0, 11:, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2, 5:2, 5:3, 5:4 és 6:4 a szett és 3:0 a meccs.

Haanes – Straub 3:0 (2:6, 3:6, 2:6)

A közönség mintha megérezte volna, hogy mi következik, lassan szállingózni kezdett, hogy a játék vége felére apadjon a publikum száma.

A hosszú norvég hengerelt és győzött, ahogy akart: megnyerte az első két gémet, majd a fekete egyetemista egy gémje után hármat nyert. Még egy-egy gém és az első szett 6:2 a norvég javára.

A második szett álmosan folyik. Straub letargiába merül, és legtöbbször csak nézi ellenfele nagyszerű taktikával megjátszott küzdelmét. Az első gémet ugyan a magyar nyeri, sőt 2:1, majd 3:2-re vezet, de Haanes győz tetszés szerint 6:3-ra.

A harmadik menet elején végre föleszmél a magyar fiú. Erélyesen támad, hosszú és rövid labdák, nyesett adogatások, sikerült szmessek segélyével egyenlő ellenfele Haanesnek, hogy mégis 6:2 arányban veszít, az már se nem szoroz se nem oszt, de legalább nyíltszíni tapsokat hoz neki.

A hat játékosból álló mezőny kimagaslóan legjobb ember Gabrovitz volt, nyomban utána Haanes következett, Smith technikailag jobb Straubnál, aki csak nagyobb harci kedvének köszönhette a második norvég feletti győzelmét. A párosban vendégeink klasszissal multák felül a magyar kettőst.

Fényes győzelmével a magyar csapat a következő fordulóra kvalifikálta magát és ha csak kissé feljavulnak reprezentánsaink, úgy az idén a harmadik fordulóba is bekerülhetünk.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
A háboru gerince A háboru gerince
Ha a háborut testnek képzeljük, amely él, amelynek kiterjedése van és...
Grosz István Grosz István "deutschbömisch" rekorder
Most állította össze a Prágában székelő csehországi német atlétikai...
Psychoanalizis és okkultizmus  2. Psychoanalizis és okkultizmus 2.
Fölállihatjuk azt az axiómát, hogy minden ember távolbalátó, mert...
1936 január elsejétől nemzetközileg tilos a Dunán a füst 1936 január elsejétől nemzetközileg tilos a Dunán a füst
A székesfőváros törvényhatósága több ízben foglalkozott a kárral,...
Uj aranyáramlás Franciaország felé? Uj aranyáramlás Franciaország felé?
Hosszu idő után először előreláthatólag néhány nap mulva ismét...
Orvtámadás egy német tengeralattjáró ellen Orvtámadás egy német tengeralattjáró ellen
Banks amerikai állatorvos, aki Angliából visszatért Amerikába,...
A moszkitó-flotta A moszkitó-flotta
A modern háború minden terén változást hozott. A zuhanóbombázók, az...
Csökken a takarmánytermelés, fogy az állatállomány Csökken a takarmánytermelés, fogy az állatállomány
A Központi Statisztikai Hivatal most megjelent évkönyve részletes...
Rövid külpolitikai hírek Rövid külpolitikai hírek
Bratianu pártjának passziv rezisztenciája Bukarest, jan. 25. A...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98