Dtum
Login with Facebookk
1934 | December

A köd fosztotta meg a Hungáriát a milánói győzelemtől

FC Milan – Hungária 1:1 (0:1)

A Hungária FC vasárnap délután a milánói labdarúgó torna második mérkőzését vívta az FC Milan együttesével. A mérkőzés 1:1 arányban döntetlenül végződött, a félidőben még az olaszok vezettek 1:0-ra.

8000 főnyi közönség előtt mérkőzött a két csapat. A magyar csapat tudásán kívül oly nagy lelkesedéssel és igyekvéssel játszott, mintha mai eredményével feledtetni szerette volna az Ambrosianatól elszenvedett súlyos vereségét.

Az első félidőben még meglehetősen változatos volt a játék, szünet után a Hungária nagyszerűen dolgozó csatársora teljesen térfelébe szorította az olasz együttest, amely időközönként 10 emberrel is védekezett.

A Hungária győzelme nem maradt volna el, ha a bíró a második félidő 25. percében köd miatt az olasz vezetők és játékosok kérésére a mérkőzést félbe nem szakítja.

A Hungária csapatában a közvetlen védelem kitűnően dolgozott. Bíró a mezőny legjobb tagja volt. A fedezetsorban Egri és Turai játéka magaslott ki, míg a csatársorban Titkos, mint középcsatár, valamint Cseh II. játszott a legjobban.

Az olasz együttest meglepte a Hungária friss irama és a csapat nem játszott oly jól, mint az Admira ellen pihentetett Morettivel a középcsatár helyén, Dellával pedig balösszekötőben állott fel.

A Hungária felállítása a következő volt: Szabó – Mándi, Bíró – Egri, turai, Dudás – Sas, Víg IV – Kiss (II. félidő Titkos), Cseh II., Titkos (Szabó III.).

Erős olasz támadásokkal kezdődött a mérkőzés, amelyek a 13. percben eredményesek is voltak: Della bombalövése a magyar kapuban kötött ki (0:1).

A Hungária erősen fokozta az iramot és állandóan támadott, azonban Cseh és Víg IV. kapufalövésein kívül egyebet nem ért el.

A fedezetsor jobbnál-jobb labdákkal tömte a csatárokat. Az olasz védelem azonban a helyén volt. Az olaszok szórványos támadásait a nagy formában levő Biró könnyen szerelte.

Szünet után a magyar csapat csatársora változott felállításban még jobb játékot produkált. A Hungária fölénye nyomasztóvá vált. Titkos és szabó lövései a kapufáról pattantak vissza. A 9. percben Turai szabadrúgásból kiegyenlített (1:1). A Hungária ettől kezdve úgyszólván egy kapura játszott.

Közben köd szállott le, mely azonban nem zavarta a játékot. Az olasz vezetők és játékosok kérésére a bíró a mérkőzést 20 perccel a befejezés előtt lefújta. Az olasz játékosok egymást átölelve és csókolva hagyták el a pályát. A magyar csapatot szép játékáért az olasz közönség ünnepelte.

A mérkőzés után az Ambrosiana és az FC Milan vezetősége azzal az ajánlattal fordult a Hungária FC vezetőségéhez, hogy január 3-án ismételjék meg az FC Milan elleni mérkőzést, mert ehhez hasonló jó játékot magyar csapattól már régóta nem láttak.

A Hungária vezetősége a szíves meghívás előtt nem térhetett ki, úgyhogy január 3-án Milánóban újabb Hungária FC - FC Milan mérkőzés lesz.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98