Dtum
Login with Facebookk
1934 | Július

Elfogták az elegáns betörőkirálynőt, aki a ,, feketesapkás” betörőszövetség vezére és orgazdája volt

Szombaton vasárnapra virradó éjszaka az Aradi uccában posztoló rendőr arra lett figyelmes, hogy egy férfi az egyik üzlethelyiség előtt gyanúsan motoszkál, a lakatot veri, mellette pedig választékosan öltözött hölgy figyelget jobbra-balra. A rendőr hozzájuk lépett, igazoltatta, majd előállította őket betörés gyanúja miatt.

A rendőrségen föltűnést keltett a fiatal nő, aki feltűnően szép és rendkívül elegánsan öltözött. Fekete krepdesin ruha, fekete fátyolos szalmakalap és fekete trotttőr cipő volt rajta, a nyakán pedig briliáns ékkövekkel kirakott arany nyaklánc. Kiderült, hogy Babos Károlyné, 26 éves asszony, a Munkácsy Mihály ucca 35.számú ház első emeletén lakik, a férfi pedig Fábián Gábor 22 éves munkanélküli, albérlője Babosnénak.

Az elegáns fiatalasszony élénken és felindultsággal tiltakozott a gyanúsítás ellen, de néhány perc múlva kiderült, hogy tiltakozása fölöttébb alaptalan, mert a rendőrség az elegáns fiatal úriasszony kézrekerítésével remek fogást csinált.

Néhány hónapja fogta el a rendőrség azt a fiatalemberekből álló betörőbandát, amelynek tagjai
valamennyien fekete bársonysapkát hordtak. Sapkájukkal regényes módon fejezték ki összetartásukat. Ennek a betörőbandának volt a feje, szellemi vezére és egyben orgazdája Babos Károlyné, akiről a kihallgatás során érdekes dolgok derültek ki.

Már abban az időben, amikor a fekete bársonysapkás betörök bandáját elfogta a rendőrség,
keresték azt a csinos nőt, aki a rendőrség értesülése szerint a banda vezére volt. Akkoriban kihallgatták Babosnét, de ő alibit igazolt. A betörőbandára negyvennégy betörést bizonyítottak rá, a fiatalemberek több mint százezer pengő értékű holmit emeltek el üzletekből és lakásokból. A banda tagjai két és félévi fegyházbüntetést kaptak.

A fiatalasszony első ura Babos István volt, gazdag külföldi kereskedő, aki különböző országokban bonyolított le nagyszabású üzleteket és tüdővészben halt meg. A betörőkirálynő csak rövid ideig özvegyeskedett, ismét férjhez ment, ezúttal is egy Babos nevű emberhez, ez azonban Károly volt és semmiféle rokonságban nem állt az asszony első urával.

Kifőzést nyitottak a Nefelejcs uccában és üzletük jól fellendült. Az asszony megismerkedett Hladunik Mihály nevű fiatalemberrel, elvált az urától, összeköltözött az ifjúval és attól kezdve ragyogó ékszereket viselt, drága ruhákat hordott. Hladunik betörőbandát szervezett és
11 társával megalapította a fekete sapkások betörőszövetkezetét, amelyet a rendőrség csak nagy üggyel-bajjal tudott elfogni.

Érdekes, hogy Babosné oly merész volt, hogy míg bandája az őrizetes - cellában volt, pénzt és élelmiszert csempészett be nekik. Fábián Gáborral úgy ismerkedett meg, hogy a fiatalember üzenetet hozott a fogházból, Hladuniktól. Megbarátkoztak. Fábián odaköltözött az asszonyhoz és attól fogva együtt jártak betörni. A fülig szerelmes Fábián folyton könyörgött az asszonynak, hogy ne jöjjön vele, rossz előérzetek gyötörték, féltette szerelmesét attól, ami most bekövetkezett.

A betörőkirálynő és társát a rendőrség letartóztatta és mától kezdve a pompásan berendezett lakás hiába várja vissza gazdáját. A detektívek 22 elegáns komplét, tökéletes női ruhatárt, rengeteg értékes szőnyeget, antik bútort és ékszert találtak a lakásban.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98