Dtum
Login with Facebookk
1934 | Június

Minden állam kötelezze magát, hogy megvédi szomszédai határát! - ez a legújabb francia terv

Genf, június 3.
Vasárnap szakadatlan tanácskozások folytak a leszerelési delegátusok közt és este a helyzetet valamivel kedvezőbben ítélik meg.


A török külügyminiszter tudvalevőleg regionális szerződések megkötésének eszméjét vetette fel és ebbe a tervbe kapcsolódva Barthou francia külügyminiszter olyan megállapodások megkötétés ajánlja, amelynek minden államot köteleznének arra, hogy szomszédai határát támadás esetén megvédje.


Németországot is felszólítanák a szerződés és aláírására és ha ezt megteszi, úgy véglegesen elismerik egyenjogúságát és azt a jogát is, hogy tetszése szerint, korlátlanul fegyverkezhessen.


Barthou azt óhajtja, hogy a leszerelési konferencia politikai bizottsága haladéktalanul fogjon munkához és kezdje meg az ő elgondolásának megvalósítását. A leszerelési konferencia problémainak megvitatásánál az olaszok továbbra is a teljes tartózkodás álláspontján vannak.


A francia ötlettel szemben olasz részről rámutatnak arra, hogy a szomszédos határokat megvédelmező szerződéshez semmiesetre sem járulhatnának hozzá azok az államok, amelyek a békeszerződések revizióját kívánják.

London, június 3.
A vasárnapi lapok azt írjak, hogy csak a miniszterközi leszerelési bizottság hétfői ülésén döntenek majd abban a kérdésben, hogy Sir John Simon külügyminiszter visszatérjen-e Genfbe, vagy sem? Néhány lap célzást tesz arra, hogy további angol-francia diplomáciai tárgyalások lesznek. Általában megállapítható, hogy az angol sajtó a leszerelési probléma tekintetében nem helyezkedik annyira pesszimisztikus álláspontra, mint eddig.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Barthou Knox (baloldalt) nyilatkozatot ad Balról jobbra Titulescu, Dell, angol újságíró,Litvinov, Beer, német újságíró és Benes John Simon
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98