Dtum
Login with Facebookk
1935 | Április

Az UTE jubiláris kardvívóversenyének győztese Rajcsányi László

Az Újpest Torna Egyesület ötéves fennállása alkalmából húsvét vasárnapján jubiláris kardvívó versenyt rendezett a pesti Vigadóban. A verseny nemzetközi jellegét Németország két kitűnő vívója, a berlini Casimir és az offenbachi Heim részvétele biztosította. A selejtező mérkőzéseken huszonnégy vívó startolt.

Miután a Vívószövetség válogató versennyé minősítette a jubiláris mérkőzést, már a selejtezőnél nagy küzdelem volt a vívók között. A délelőtti előmérkőzések után este hat órakor kezdődtek a döntő küzdelmek. A fellobogózott Vigadó nagytermében Aschner Lipót, az UTE elnöke fogadta az ünnepi est közönségét.

A döntőben a következők vettek részt: Kabos, Rajcsányi, Kovács, Gerevich, Berczelly, Casimir, Rajczi, Gönczy és Kőszegi. A legegyenletesebb formát Rajcsányi és Gerevich mutatta. Az utóbbinak azonban az volt a balszerencséje, hogy a legtöbb asszója sokáig tartott és így erősen kifáradt.

A jubiláris kardvívóversenyt Rajcsányi László, a Magyar Atletikai Club tagja nyerte meg. Hét ellenfelét győzte le.

Utána Kabos és Kovács holtversenyben jutottak a második helyre, úgyhogy kettőjüknek külön meccset kellett vívni. Ezt Kabos nyerte meg 5:2 arányban és így második Kabos (UTE) lett 5 győzelemmel.

A további sorrend: 3. Kovács Pál (LASE) 5 gy., 4. Gerevich Aladár (MAC) 4.5 gy., 5. Berczelly (HTVK) 4 gy., 6. Casimir (Németország) 4 gy., 7. Rajczi (BEAC) 2.5 gy., 8. Gönczy (MAC) 2 gy., 9. Kőszegi (HTVK) 2 gy.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Az Újpesti Torna Egylet jubiláris kardviadalának résztvevői - Kabos Endre, Casimir, Berczelly és Kovács Rajcsányi László
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98