Dtum
Login with Facebookk
1935 | Április

Berlin készül az olimpiászra

Berlin, április 14.
Azt hihetné az ember, ha itt Berlinen az olimpiásszal kapcsolatosan eljár az illetékeseknél, hogy alig választ már el bennünket egy-két nap a világeseménytől. Olyan lázas munka folyik mindenütt. A Grunewaldban, mely a város központjától húsz perc alatt érhető el villamoson, a munkások ezrei túrják a földet, hogy a régi Rennbahn helyén emeljék fel a terveiben nemes elgondolású olimpiai stadiont.

Az olimpiai szervezőbizottság állja az ostromot a jegyelőjegyzés szempontjából. A belfölddel egyébként már végeztek, mert az úgynevezett „Olimpia-Passok” Németország részére biztosított mennyisége ma már mind elkelt. A külföldiek számára jegyek szétosztása most történik és ezek igénylésénél Magyarország vezet néhány ezerrel.

A Berliner Verkehrsverein szorgalmasan dolgozik a lakáskérdésben. Egy-egy ország lakosait egy körzetben helyezik el és mindenütt felvilágosító irodák működnek tolmácsok útján.

Az összes városi vasutak az olimpiász tartalma alatt bérletjegyeket fognak kiadni a stadionhoz való utazásra. Az étkezés kérdését is megoldották már, amennyiben az egységes bónok ellenében a város bármely pontján a vendéglők kiszolgáltatják az olimpiai ebédet és vacsorát. Szóval tizenhat hónappal előbb minden a legpontosabban van elrendezve.

A szervezőbizottság egyik vezetője kijelentette: Mindannyiunkat egy cél vezérel. Azt akarjuk, hogy külföldi vendégeink jól legyenek ellátva és a legszebb emlékekkel távozzanak országunkból.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Épül a berlini stadion Épül a berlini stadion
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98