Dtum
Login with Facebookk
1935 | Augusztus

Ferencvárosi kapunyitás tíz góllal Budafokon

Ferencváros – Budafok 10:3 (4:2)

Viszontagságos körülmények között lehet csak kijutni a budafoki pályára. A helyiérdekű vasutak a beígért három perces időköz helyett csak 10-15 percenként indítják a vonatokat. A közönség borzalmasan összezsúfolva utazott és 30 perces utazás után megkínozva ért ki Budafokra.

A budafoki sportpálya vadonatúj fakerítéssel van bekerítve, de a tribünök is vadonatújak, azonban a pálya borzalmas állapotban van, agyagos, poros, amelyen minden lépésnél hatalmas porfelhő keletkezik. A mérkőzés előtt az egyik ideiglenes tribün összedőlt, szerencsére senkinek sem történik baja.

A mérkőzés előtt zenekar hangjaira felvonulnak a budafoki szakosztályok. Pestvármegye főispánja nevében Závodszky Nándor polgármester üdvözli a megjelenteket, amelyre Hockel Emil városi mérnök válaszol. A nézőközönség soraiban ott látjuk vitéz Tárczay Felicides Román miniszteri tanácsost.

Nehéz kezdet


A Ferencvárosban Lika helyén Hoffmann játszik. A Ferencváros kezdi meg a játékot, erősen tűző nap ellen és rögtön támadólag lép fel. Móré Táncosnak ad, akinek beadását Sárosi fölé lövi. A 6. percben Sárosi szökteti Keményt, aki a levegőből visszaadja a labdát, amely Kisshez kerül. Kiss Sárosi elé gurít, akinek lövését a kapus kiüti, Sárosi aztán a kapuba helyezi a labdát. 1:0.

A 8. percben újabb sikertelen Ferencvárosi támadás. Toldi mellé lő. Most nem alakul ki játék és a figyelem a nézőtér padsorai felé irányul, ahol Rácz Vilmos, a híres párbajhős összekülönbözött egy nézővel. Hosszas szóváltás után kibékülnek.

A 15. percben korner a Ferencváros ellen. Mészáros lövi középre, Háda elveti a labdát, amely Szebehelyihez kerül, az középre ad, Mészáros lövése a védő Háda hátáról bepattan. 1:1.

A Ferencváros rákapcsol

A 18. percben Sárosi viszi a labdát, kicselezi Budafokot és az üres kapuba helyezi. 2:1. Három perc múlva újabb gólt ér el a Ferencváros. Toldi Sárosihoz ad, aki a kifutó kapus mellett guruló lövést küld az alsósarkokba. 3:1.

A Budafokiak még mindig tartják magukat és a huszonharmadik percben Hegyes Mészároshoz ad, akinek beadását Háda rosszul fogja, Iglódi a kapuba fejeli a labdát 3:2.

Néhány budafoki támadás sikertelen. Feltűnik Lázár gyenge játéka. A fedezet jobb lába erősen be volt kötözve. Iglódi mellé lő, majd a 30. percben, sorozatos ferencvárosi támadások után Toldi Sárosihoz ad, aki bár Király fogja a derekát, mégis begurítja a labdát. 4:2.

A 38. percben két ferencvárosi korner, sőt a negyvenegyedik percben Táncos villámegyenesen fut, lövését a budafoki kapus fölüti és csak utána vetődve tudja tisztázni a helyzetet. A sérült Lázár újból sérülést szenved, ezúttal a karján. Mészárossal való összecsapás után. A Budafok ér el egy kornert, majd vége a félidőnek.

Jönnek a Ferencvárosi gólok

A második félidőben a Ferencváros a sérült Lázárt balszélre állítja, helyére Kemény húzódik hátra. Az első percben Sárosi oldalról lő. Budai azonban kivédi a labdát. Azután Korányi összecsap Iglódival és sántikálva játszik tovább. Unalmasan folyik tovább a játék, csak Sárosi visz életet bele.

A 13-ik percben úgy fest, mintha a budafokiak be tudnák hozni a Ferencváros előnyét, de a csapat lassan összeomlik, és ellenállás nélkül adja át a teret a Ferencvárosnak. Két korner után, a másodikhoz Táncos hátra íveli. Kemény 25 méterre a kaputól kapja, kapásból hatalmas lövést küld Budai kapujába. 5:2.

A 24. percben Sárosi Toldihoz ad, aki mellel fogja a labdát és középről bombalövést küld. Budai csak érinteni tudja. 6:2. A 26. percben Sárosi jobbra gurítja a labdát a tisztán álló Kisshez, aki nyugodtan kapuba helyezi. 7:2.

A 28. percben Toldi Sárosihoz adja a labdát, aki végigcselezi a félpályát és feltartóztathatatlanul a kapuba viszi. 8:2. A 30. percben Kiss, Toldinak ad, aki sarkával helyezi a hálóba. 9:2.

Összedől a tribün

Ezután a kistribün másik része dől össze. Három néző kificamítja a csuklóját, egy pedig a bokáját. A Budafok most egy kissé feljön. A 40. percben Iglódi kiugrik, és bár Korányi készül, nem tudja megakadályozni, hogy a hálóba küldje a labdát. 9:3.

Lázár elhagyja a pályát, nem tud tovább játszani. A 42. percben Sárosi megismétli a nyolcadik gólt. 10:3. Az utolsó percben Sárosi lövését menti Budai. A lehetetlen talajon a Ferencváros csapata jó játékot mutatott.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98