Dtum
Login with Facebookk
1935 | Február

Soroksár – Ferencváros 4:4 (3:3)

A Ferencváros megint új összeállítású csapattal kísérletezett a múltkori kupameccsen szerepelt csapata után. Lázár visszakerült a halfsorba, Móré lett a balösszekötő s így Hoffmann maradt ki a legutóbb szerepelt együttesből.

A zöld-fehérek kényelmesen és könnyedén vették a játékot, amely a Soroksár támadásával indult meg és a soroksáriak legnagyobb meglepetésére, a 7. percben a vezetést is megszerezték. Magyar II. a balszélen lefutott, a lefutását lövéssel fejezte be. Háda kivédte a lövést, de kiejtette, a labda a résen levő Kelemenhez került és a szemfüles jobbösszekötő a hálóba továbbította (1:0).

A gólra szép támadással felelt a Ferencváros, Sárosi kapura fejel, de Kovács szépen véd. A 11. percben megvan a kiegyenlítés, Kemény magasan a soroksári kapu elé adja a labdát, Kovács kijön a kapujából, de rosszul helyezkedik és mellette Sárosi könnyedén a hálóba fejel (1:1).

A Ferencváros marad fölényben egy ideig, Sárosi újabb fejese a kapufát találja, Toldi lapos szabadrúgását pedig szépen védi Kovács. A 28. percben a soroksáriak a bizonytalankodó ferencvárosi védelem hibájából kornerhez jutnak és ez a korner fel is villanyozza a csapatot.

A 32. percben majdnem megismétlődik az első soroksári gól, de mos fordított szereposztásban, ugyanis Kelemen fut le és Magyar II. fejel arasszal a kapu mellé.

A 35. percben újabb soroksári támadás után Zimonyi lövését Háda fogni készül, de a melléről messze kipattan. Ugrik utána, a labda közben újból Zimonyihoz került, aki gondolkodás nélkül lő, a lövés kapura tart és Polgár csak kapus módjára, két kézzel tudja védeni. Tizenegyes!

Kelemen lövi és a büntető újra a Soroksár számára hozza a meg a vezetést (2:1). Ezúttal sem kell sokáig várni a kiegyenlítésre. A 35. percben Kemény lefut és beadásszerű váratlan lövése a Soroksár kapujába kerül (2:2).

A 42. percben Sárosi és Toldi gyönyörű összjátékkal közelíti meg a soroksári kaput, kétszer cikázik közöttük ide-oda a labda, végül Sárosi fordulásból pompás gólt rúg. Most a Ferencváros vezet 3:2-re, a ferencvárosi nézők megkönnyebbülten sóhajtanak fel, de a Soroksár szívósan küzd és a Ferencváros védelme kínosan bizonytalan.

A 44. percben Korányi addig állítgatja a labdát, amíg Varga elveszi tőle. Kelement szökteti, aki lefut, Korányi azonban remek sprinttel üldözőbe veszi, befogja és felvágja.

A tizenhatosról megítélt szabadrúgást Vadász lövi, bombája elakad a sorfalban, Kelemen pattan, aki kapura íveli. Háda nem tudja, mit csináljon, bizonytalanságát Magyar II. ügyesen kihasználja s a félidő utolsó percében szinte a kapus orra mellett fejeli a hálóba a Soroksár kiegyenlítő gólját.

A 3:3-as meglepetésszerű félidő után a Ferencváros mintha elevenebben kezdené a játék második felét. Az első akció Táncos szép lövése, Kovács azonban helyen van és fogja a labdát.

 

A ferencvárosi szép kezdés azonban csak rövid fellángolásnak bizonyul, mert a 4. percben a Soroksár lendül előre és a ferencvárosi védelem megint olyan súlyos hibákat vét, hogy csak hajszálon múlik az újabb soroksári gól.

Egy ideig ott tanyáznak a zöld-fehérek kapuja előtt, s amikor a ferencvárosi csatársor lendülne előre, ezt a lendületet a soroksári védők állandó taccsra rúgással törik meg. Három perc leforgása alatt tízen felül van a taccsdobások száma.

A 14. percben Varga szép lövését Háda védi s minthogy a soroksári kvintett támad továbbra is, a ferencvárosi bekkek hazajátszással és lesre állítással védekeznek. A 24. percben a zöld-fehérek lendülnek előre. Táncos és Sárosi viszi a labdát, a center átjátssza baloldalra, ahol Móré tisztán kapja a labdát, egy-két lépést tesz még s aztán védhetetlen gólt rúg (3:4).

A következő percben Lázár küldi nagyon szép passzal előre Mórét, ezúttal azonban Kovács kornerre védi újabb szép és veszélyes lövését. A Soroksár nem adja meg magát. Varga egyre jobban feltűnik szép kiadásaival.

Hol az egyik, hol a másik szélsőt küldi előre. Polgár a 29. percben megint hátraad. Háda nem éri el, korner lesz belőle. Magyar II. íveli a kornert és Zimonyi könnyedén a sarokban fejeli. (4:4).

A Ferencvárosnak elölről kell kezdeni a küzdelmet a győzelemért, a Soroksár védelme azonban lelkesen, önfeláldozóan és szívós kitartással védekezik. A két bekk minden rohamot visszaver, a Ferencváros legfeljebb kornereket ér el.

Sőt a 40. percben a soroksári csatársor támadásba lendül. A balszárny formás labdaválogatással nyomul előre, az akció Horváth veszélyes lövésével végződik, amelyet Háda fog. Az utolsó percek megint a Ferencváros fölényét mutatják, de az eredmény nem változik.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Nyáron megkezdik az új Munkaközvetítő Szociális Központ ötmilliópengős építkezését Nyáron megkezdik az új Munkaközvetítő Szociális Központ...
Varga József iparügyi és kereskedelemügyi miniszter nevéhez fűződik a...
Litvinow külügy népbiztos bejelentette a német-orosz szerződést Litvinow külügy népbiztos bejelentette a német-orosz szerződést
A központi végrehajtóbizottság záróülésén, amelyen gróf...
Az eleven fényképezőgép és a könnycsepp Az eleven fényképezőgép és a könnycsepp
Ugyanúgy, ahogy van jobb és rosszabb fényképezőgép, aszerint, hogy...
A kisgazdákra uszít – a nagybank A kisgazdákra uszít – a nagybank
Éber Antal úr az egyik pesti nagybank vezérigazgatója. Tehát...
Kiállítások
Czobel Béla kiállítása a Tamás-galériában egyike volt képzőművészeti...
Jegyzetek a MAC kardcsapatbajnoki győzelméről Jegyzetek a MAC kardcsapatbajnoki győzelméről
A kardvívó csapatbajnokságot 5:3 arányú tiszti vezetés után a MAC...
Dreyfus - Rehfisch és Herzog drámája az Új Színházban Dreyfus - Rehfisch és Herzog drámája az Új Színházban
Erről a darabról csak azért érdemes írni, mert a mi színpadjainkon...
MTK – Rudelfshügel SC (Bécs) 9:0 (3:0) MTK – Rudelfshügel SC (Bécs) 9:0 (3:0)
Hatalmas, megsemmisítő fölénnyel, rekordszámba menő gólaránnyal,...
Amerika úszói győztek Európa ellen USA-Európa 38:36 Amerika úszói győztek Európa ellen USA-Európa 38:36
Az olympiai úszóstadionban zsúfolt tribünök előtt folyt le az...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98