Dtum
Login with Facebookk
1935 | Február

Soroksár – Ferencváros 4:4 (3:3)

A Ferencváros megint új összeállítású csapattal kísérletezett a múltkori kupameccsen szerepelt csapata után. Lázár visszakerült a halfsorba, Móré lett a balösszekötő s így Hoffmann maradt ki a legutóbb szerepelt együttesből.

A zöld-fehérek kényelmesen és könnyedén vették a játékot, amely a Soroksár támadásával indult meg és a soroksáriak legnagyobb meglepetésére, a 7. percben a vezetést is megszerezték. Magyar II. a balszélen lefutott, a lefutását lövéssel fejezte be. Háda kivédte a lövést, de kiejtette, a labda a résen levő Kelemenhez került és a szemfüles jobbösszekötő a hálóba továbbította (1:0).

A gólra szép támadással felelt a Ferencváros, Sárosi kapura fejel, de Kovács szépen véd. A 11. percben megvan a kiegyenlítés, Kemény magasan a soroksári kapu elé adja a labdát, Kovács kijön a kapujából, de rosszul helyezkedik és mellette Sárosi könnyedén a hálóba fejel (1:1).

A Ferencváros marad fölényben egy ideig, Sárosi újabb fejese a kapufát találja, Toldi lapos szabadrúgását pedig szépen védi Kovács. A 28. percben a soroksáriak a bizonytalankodó ferencvárosi védelem hibájából kornerhez jutnak és ez a korner fel is villanyozza a csapatot.

A 32. percben majdnem megismétlődik az első soroksári gól, de mos fordított szereposztásban, ugyanis Kelemen fut le és Magyar II. fejel arasszal a kapu mellé.

A 35. percben újabb soroksári támadás után Zimonyi lövését Háda fogni készül, de a melléről messze kipattan. Ugrik utána, a labda közben újból Zimonyihoz került, aki gondolkodás nélkül lő, a lövés kapura tart és Polgár csak kapus módjára, két kézzel tudja védeni. Tizenegyes!

Kelemen lövi és a büntető újra a Soroksár számára hozza a meg a vezetést (2:1). Ezúttal sem kell sokáig várni a kiegyenlítésre. A 35. percben Kemény lefut és beadásszerű váratlan lövése a Soroksár kapujába kerül (2:2).

A 42. percben Sárosi és Toldi gyönyörű összjátékkal közelíti meg a soroksári kaput, kétszer cikázik közöttük ide-oda a labda, végül Sárosi fordulásból pompás gólt rúg. Most a Ferencváros vezet 3:2-re, a ferencvárosi nézők megkönnyebbülten sóhajtanak fel, de a Soroksár szívósan küzd és a Ferencváros védelme kínosan bizonytalan.

A 44. percben Korányi addig állítgatja a labdát, amíg Varga elveszi tőle. Kelement szökteti, aki lefut, Korányi azonban remek sprinttel üldözőbe veszi, befogja és felvágja.

A tizenhatosról megítélt szabadrúgást Vadász lövi, bombája elakad a sorfalban, Kelemen pattan, aki kapura íveli. Háda nem tudja, mit csináljon, bizonytalanságát Magyar II. ügyesen kihasználja s a félidő utolsó percében szinte a kapus orra mellett fejeli a hálóba a Soroksár kiegyenlítő gólját.

A 3:3-as meglepetésszerű félidő után a Ferencváros mintha elevenebben kezdené a játék második felét. Az első akció Táncos szép lövése, Kovács azonban helyen van és fogja a labdát.

 

A ferencvárosi szép kezdés azonban csak rövid fellángolásnak bizonyul, mert a 4. percben a Soroksár lendül előre és a ferencvárosi védelem megint olyan súlyos hibákat vét, hogy csak hajszálon múlik az újabb soroksári gól.

Egy ideig ott tanyáznak a zöld-fehérek kapuja előtt, s amikor a ferencvárosi csatársor lendülne előre, ezt a lendületet a soroksári védők állandó taccsra rúgással törik meg. Három perc leforgása alatt tízen felül van a taccsdobások száma.

A 14. percben Varga szép lövését Háda védi s minthogy a soroksári kvintett támad továbbra is, a ferencvárosi bekkek hazajátszással és lesre állítással védekeznek. A 24. percben a zöld-fehérek lendülnek előre. Táncos és Sárosi viszi a labdát, a center átjátssza baloldalra, ahol Móré tisztán kapja a labdát, egy-két lépést tesz még s aztán védhetetlen gólt rúg (3:4).

A következő percben Lázár küldi nagyon szép passzal előre Mórét, ezúttal azonban Kovács kornerre védi újabb szép és veszélyes lövését. A Soroksár nem adja meg magát. Varga egyre jobban feltűnik szép kiadásaival.

Hol az egyik, hol a másik szélsőt küldi előre. Polgár a 29. percben megint hátraad. Háda nem éri el, korner lesz belőle. Magyar II. íveli a kornert és Zimonyi könnyedén a sarokban fejeli. (4:4).

A Ferencvárosnak elölről kell kezdeni a küzdelmet a győzelemért, a Soroksár védelme azonban lelkesen, önfeláldozóan és szívós kitartással védekezik. A két bekk minden rohamot visszaver, a Ferencváros legfeljebb kornereket ér el.

Sőt a 40. percben a soroksári csatársor támadásba lendül. A balszárny formás labdaválogatással nyomul előre, az akció Horváth veszélyes lövésével végződik, amelyet Háda fog. Az utolsó percek megint a Ferencváros fölényét mutatják, de az eredmény nem változik.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Atléták erősítése. Atléták erősítése.
Gyakran megtörténik, hogy a sportemberek még a legszorgalmasabb...
Négyszeres házasság miatt vasárnap letartóztattak egy 72 éves volt törvényszéki dijnokot Négyszeres házasság miatt vasárnap letartóztattak egy 72 éves volt...
Hunyorgószemü, tréfás kis öregembert állítottak elő vasárnap délelőtt...
Repülő fémből Repülő fémből
Noha a repülőgép ma már csakugyan nem ujdonság, mert különösen a...
A nyílt szavazást komédiának tartja a szociáldemokrata párt A nyílt szavazást komédiának tartja a szociáldemokrata párt
A szociáldemokrata párt első nyilvános nagygyűlését vasárnap délután...
Rövidek Rövidek
Tevfik Rüsdi bég török külügyminiszter megtáviratozta a teheráni...
A lángész természetrajza A lángész természetrajza
A kulturemberiség szellemi életében tán félezer év óta nem kötött le...
A cibethiéna A cibethiéna
A cibethiéna, ez a visszataszító külsejű állat, mely a nappalt...
Ferenczy Valér - Első impresszióm Angliában Ferenczy Valér - Első impresszióm Angliában
Egészen sajátos élmény volt számomra Angliát először meglátni....
Roosevelt nyilatkozata a Churchillel folytatott tárgyalásairól Roosevelt nyilatkozata a Churchillel folytatott tárgyalásairól
Az Associated Press jelentése szerint Roosevelt elnök Rocklanban...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98