Dtum
Login with Facebookk
1935 | Augusztus

Halálos soványítókúrák és a falánkság

Vannak igen jóétvágyú emberek, az úgynevezett falánkak, akik nem születésüknél fogva hajlamosak ugyan a hízásra, hanem kitűnő étvágyuknál fogva, amely a túlzott mennyiségű táplálék felvételében jelentkezik.

Jó étvágy az is, ha valaki a szervezet táplálásához szükséges normálmennyiséget jóízűen fogyasztja el, ezek azonban, ha egyébként nem hajlamosak a hízásra, soha nem vesznek fel abnormális súlyt, ellentétben a falánkokkal. Ezek a nagyétvágyú egyének, szinte válogatás nélkül falnak fel minden táplálékot dupla, sőt tripla mennyiségben.

A felesleget a szervezet zsírban tárolja és elraktározza a test különböző részeiben. Az ilyen egyének élete, ha megvonják maguktól a bőséges lakmározást, valóságos kínszenvedés, ínyencségük oly hatalmas szenvedély, hogy ha ki nem elégítik, egyenesen boldogtalanoknak érzik magukat, ezért nehéz az ilyenek hízását megakadályozni. Ha a falánkok, normális mennyiségre korlátozzák a táplálkozást, soha nem híznak el és makkegészségesek maradnak.

A falánk és a született kövérek között az a különbség, hogy a született kövérek nehézkesek, fáradtak, nehezen mozgók és arcszínük sápadt, bőrük petyhüdt, minden élénkség nélkül. A túltápláltak, kövérségük dacára is mozgékonyak, fürgék, kacagók és arcszínük vörös, vérbő, a világot mindig rózsaszínben látják, de hajlamosak az agy- és szívszélhűdésre.


Az elhízottak harmadik kategóriájába a beteges kövérek tartoznak. Ezeknek pajzsmirigyében állott be működési zavar. Kövérségük nem arányos, jellegzetességük a túl nagy pocak akkor is, ha egyébként arcban nemigen kövérek. A lelógó pókhas, majdnem minden esetben beteges kövérség. A beteges kövérek arca ólomszürke, tekintetük fáradt, energiájuk elernyedt. Ezeknek egyedüli gyógyszere a pajzsmirigykivonatokból készült tabletták, azonban csakis orvosi rendelésre.

Minden elhízás megakadályozható, ha idejekorán orvosi beavatkozást veszünk igénybe, mert csakis ez van hivatva megállapítani, hogy a hízás milyen adottságok következménye. Viszont minden fogyasztókúra veszélyes, ha akkor vesszük igénybe, mikor már testsúlyunk alaposan megnövekedett.

A lelógó pocakot és tokát nem könnyű eltávolítani anélkül, hogy a beavatkozásnak valami káros következménye ne lenne. Maximálisan öt kilónyi testsúly az, aminek elvesztésére a szervezet nem reagál különösebben, feltéve, ha ez az öt kiló már hízást feleslegnek számit és nem akar erőszakos karcsúsítása lenni egy egyébként normális testnek.

Veszélyesség szempontjából elsősorban azok a fogyasztókúrák jönnek számításba, ahol kövérségről úgyszólván szó sincs, a fogyasztást semmi sem teszi indokolttá a hiúságon kívül. Az ilyen fogyasztások halálos következményekkel is járhatnak. S annál inkább, minél drasztikusabb a fogyasztókúra.

Ilyenek: az oktalan, túlhajtott hasmenések provokálása, a táplálkozás nagymérvű megvonása, az émelygéseket, hányásokat előidéző teáskészítmények s az ezekkel egyidejűleg használt fizikai megerőltetések, nehéz tornák, gyaloglások, masszázsok.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Tömeges szerencsétlenség a svábhegyi versenyen Tömeges szerencsétlenség a svábhegyi versenyen
A svábhegyi autóversenyen amelynek tréningjén is több baleset fordult...
A tengerész-életből A tengerész-életből
Remek alkotás a nagy tengeri gőzhajó. Ha megtekintjük valamelyiket,...
Egymillió ember fogadta meg vasárnap néma esküvel Bécs uccáin, hogy megvédelmezi Ausztria függetlenségét Egymillió ember fogadta meg vasárnap néma esküvel Bécs uccáin, hogy...
A háború utáni világtörténelem páratlan eseményeinek színhelye: a...
Megingott a kisántánt egysége Megingott a kisántánt egysége
Mértékadó angol és olasz diplomáciai körökben ugy itélik meg a...
A japán nők
Adasi Kinnosuké asszony egy franczia revübe tanulmányt írt a japán...
Harminc százalékkal csökkent a villamos utasok száma Harminc százalékkal csökkent a villamos utasok száma
Március 20-án reggel a villamos 100 százalékkal felemelte a...
Repülőjáratok indulnak Londonból Konstantinápolyba Budapesten át Repülőjáratok indulnak Londonból Konstantinápolyba Budapesten át
Az angol kormány kezdeményezésére hozzáfogtak a...
Óriási búzakészletek nyomják a világpiacot Óriási búzakészletek nyomják a világpiacot
A gabonavilágpiac helyzete nem a legrózsásabb. Az óriási...
Amerika óriás gőzmozdonya Amerika óriás gőzmozdonya
A világ legnagyobb gőzmozdonyát most épitették meg Amerikában az Erie...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98