Dtum
Login with Facebookk
1935 | December

Győzelemmel mutatkozott be az olimpiai jéghokki csapat

Magyarország – Wiener E. V. 4:1 (0:0, 1:1, 3:0)

Jéghoki válogatottunk első nemzetközi mérkőzését a Wiener Eislauf Verein és Wühring tagjaiból kombinált együttes ellen, amelyben Kelly kanadai játékos is szerepelt, pompás, huszáros lendülettel nyerte meg.

A csapat vasárnapi győzelmével, lelkesedéssel fűtött, szívvel-lélekkel küzdő játékával bebizonyította, hogy ott a helye Garmisch Partenkirchen jéghokki stadionjában, a téli olimpiai játékok színhelyén.

A vendég együttes két harmadon keresztül bírta a csatát, de a harmadik harmadban az állandó magyar ostrom alatt védelme teljesen összeroppant és csatársorunk több szerencsével még nagyobb arányúvá tehette volna győzelmét.

A csapat védelme, Rónával az élen, jól „verekedett”, a csatársor főerőssége ezúttal is Miklós II. volt, míg a cserecsatársorban szereplő Sztoics is kiválóan játszott. Gergely II.-vel együtt. A bécsiek csapatában Kelly kanadai játéka kimagaslott, de védelmünkkel ő sem boldogult. Mellette Stanek és Rommer jó játéka érdemelt említést.

Gólnélküli harmad

Már tizenkettőre fordul az óramutató, amikor szemetelő esőben, alig háromszáz főnyi közönség előtt kezdésre állanak fel a csapatok, Farkas bíró sípjelére.

Magyarország: Hircsák – Róna, Barcza, Minder, Miklós II., Jeney: cserecsatársor: Háray, Sztoics, Gergely II.
Wiener E. V.: Tesar – Neumayer, Trappl – Kelly, Stanck, Horváth, cserecsatársor: Brandl, Rammer, Jacobi.

Magyar támadással indul a játék. Miklós II.-t a két bécsi bekk együttes erővel „jégre teszi”, majd Miklós II. – Jeney-akció góllal kecsegtet, de Tesar védi utóbbi erőtlen lövését. Sztoica ügyes szöktetésével Háray a kapuba futhatna, de vár a lövéssel és Trappi idejében leszereli. A bécsiek támadását Kelly indítja el, amit Róna közbelépése akaszt meg.

Eddig változó iramú a játék. Rammer nagy rösben még a kaput is elmozdítja helyéről. Háray egy erős faultja miatt a kiállítás sorsára jut. Kelly messziről lő, alig kapu mellé. Most Gergely II., a népszerű „Bumbi”, szépen átjátssza magát a bécsi védelmen, balszélre húzódik, onnan bead, a korong a lábak között „Huszár” elé csúszik (Háray), akit annyira meglep a váratlan jó helyzet, hogy alaposan mellé lövi a korongot.

Szekrényessy testvérpár bemutató műkorcsolyázása után Stanck lendít előre a bécsi csatársort és Hircsáknak kétszer is mentenie kell. Sztoics ellentámadással válaszol, mely veszélyesnek látszik, de Neumayer szerencsével ment. Háray – Kelly párharc Kelly kiállításával végződik.

Stanek jó tempóban kapja a korongot, szélsebesen fut Hircsák kapuja felé, Farkas Matyi fúj, mert közben még egy korong került a jégre. Miklós II. Minderrel játszik össze, akciójukat Trappi hárítja el. Gergely II. Háray keresztbe vágott korongját elfogja, váratlanul lő és a meglepett Tesar mellett a korong hálót ér. (1:0)

Nem sokáig tart azonban a vezetés, mert Kelly ellentámadásba viszi csapatát, melyből ugyan ő gólt szerez. (1:1). A harmad utolsó percében Jeney-t és Hárayt kiállítja a bíró.

Döntő magyar fölény

Az utolsó harmad első eseménye. Neumayer kiállítása. Paprikás hangulatban folyik a játék, a játékosok sokat vannak a „jégen”, erős küzdelem alakul ki, melyből a magyar csapat kerül ki győztesen. Miklós-Jeney-Minder - adogatás után Miklós II. kitör és a tehetetlen kapus mellett 2:1-re javít.

A gól lelkesítőleg hat a csapatra, mert sorozatos támadásokkal veszélyeztet. Róna kitűnő szerelés után előre jön, erős lövése Trappl ütőjéről pattan a hálóba. (3:1) A bécsi csapat feladja a harcot, a magyar csatársor sok jó helyzetet hagy kiaknázatlanul, végül Minder váratlan, veszélytelennek látszó akciót góllal fejez be. (4:1) Ezzel vége is a mérkőzésnek.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Az osztrák kapus nem tudja védeni Miklós (x) lövését Veszélyesen támad a magyar csapat, Tesar kapus csak kifutással tud menteni
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98