Dtum
Login with Facebookk
1935 | Január

A szabadság téri bankrablás

A pesti Magyar Kereskedelmi Bank szabadságtéri fiókintézetében páratlanul vakmerő véres rablótámadás történt. Két bandita behatolt a bankba, revolverlövésekkel megrémítették a jelenlevőket, agyonlőtték Jójárt Géza bankpénztárost és agyonlőttek egy, bankban dolgát végző kifutófiút, Benyák Józsefet, három embert súlyosan megsebesítettek, majd a kint várakozó autón, amelyet harmadik társuk vezetett, elmenekültek. A három pesti gengsztert nem sokkal később elfogták. Képünk: a rablótámadás színhelyéről elszállítják a két halálos áldozat holtestét. A jobb szélen Jójárt Géza, az agyonlőtt bankpénztáros.

Nemcsak Budapestet hanem az egész országot megdöbbentette a szabadságtéri bankrablás, de annál nagyobb örömet és megkönnyebbülést keltett a budapesti rendőrség bravúros és sikeres munkája. A három elvetemült rablógyilkos 20 óra alatt rendőrkézre került. Beismerő vallomást tettek, de beismerték azt is, hogy ők követték el a Klauzál téri és Széchenyi uccai revolveres rablási kísérleteket is. Budapesten nincsenek banditák és nem is lesznek. Kitűnő rendőrségünk mindenkire könyörtelenül lecsap, aki a békés lakosság életét és vagyonát veszélyezteti.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A rablás színhelyéről elszállítják a két halálos áldozat holttestét Jójárt Géza, az agyonlőtt bankpénztáros A szabadságtéri bankrablásnál agyonlőtt 20 éves Benyák József kifutófiú holttestét megvizsgálják a detektívek Radovics László, a szabadságtéri bankrablás egyik elvetemült tettese Szepesi László, a szabadságtéri támadás egyik elvetemült tettese Tari Nándor, a szabadságtéri bankrablás egyik elvetemült tettese
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98