Dtum
Login with Facebookk
1935 | Március

Widder Béla a sanremói öngyilkos Budapestre érkezett

Szombat este sápadt, megviselt arcú férfi jelent meg az Erzsébetvárosi Demokrata Kör Dohány ucca76 alatti helyiségében. Bement a kártyaszobába, amely zsúfolva volt, csöndesen megállt egy römiparti mellett és megszólalt:
-  Jó estét...Szervusztok...
A parti hirtelen abbamaradt, nemcsak ennél az egy asztalnál, de az egész teremben, a klubhelyiségekből mindenki a kártyaszoba felé indult, nagy izgalom lett úrrá a dohányuccai klubban, mert a haloványarcú vendég nem volt más, mint a kör ügyvezető igazgatója, az eltűnt és San Remóban óngyilkossá lett Widder Béla ügyvéd. Körülvették, szorongatták a kezét, veregették a vállát, egyszerre tízen is kérdezgették tőle: mi történt és hogy érzi magát.

-- Fáradt voltam.-mesélte Widder ügyvéd-az idegeim tönkrementek. Ezért utaztam el pihenni. De San Remóban egyre rosszabbul lettem és -nem bírtam tovább..
-  És most kérdezte egy klubtársa-mi lesz ezután?
- Kérlek.. Egészen jól kezdem érezni magam..Nagy élmény volt ez az öngyilkosság, ez a majdnem halál...Olyan, mint az ujjmutatás. Megpróbálok újra élni. És ha ti is úgy akarjátok, holnap eljövök megint és átveszem az igazgatói teendőket.

A klubtagok biztosították bizalmukról és elbeszélgettek vele körülbelül másfél óráig. Azután Widder elment. Ettől a perctől fogva sehol sem lehetett megtalálni. Kertész ucca 20.alatti hónapos szobájában egyáltalán nem jelentkezett mióta megérkezett. Annyit sikerült megállapítani, hogy pénteken délután öt órakor, a déli pályaudvaron várta a felesége, akivel kibékült. Az asszony Baross ucca 76 alatti lakására mentek. Ott töltötték a szombati napot, de vasárnap már kora reggel elment hazulról a házaspár, a lakást bezárták és vasárnap késő éjszakáig nem tértek vissza.

Újságunk kereste Widderéket az ügyvéd apósának Kovács Jakab háztulajdonosnak Klauzál tér 9. számú házában lévő lakásán is, de ott azt mondták, hogy Widderéket egyáltalán nem látták.

Valószínű, hogy az ügyvéd senkivel sem akar találkozni, ezért nem tér vissza sem a barossuccai, sem a kertészuccai lakásba, hanem óráról órára változtatja a tartózkodási helyét.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98