Dtum
Login with Facebookk
1935 | November

Gerlóczy Zsigmondné épelméjű!

Állapították meg a törvényszéki orvosszakértők

Néhány hónappal ezelőtt nagy feltűnést keltett, hogy Gerlóczy Zsigmond egyetemi tanár feleségét letartóztatták. Rengeteg feljelentés érkezett ellene a rendőrségre, mind azzal vádolta, hogy óvadékos alkalmazottakat szerződtetett különböző állásokra, de sem az állásokat nem tudta megszerezni, sem az óvadékot visszaadni.


A letartóztatott professzorné jóhiszeműségét hangoztatta. Védője elmebeli állapotának megvizsgálását kérte, miután – szerinte – bizonyos jelek arra mutatnak, hogy nem rendelkezik teljesen szabad és önálló elhatározási képességgel. A vizsgálóbíró helyt is adott a kérésnek és a professzornét kiszállították a gyűjtőfogház mellett működő Országos Elmemegfigyelő Intézetbe.


Hosszú hetekig figyelték elmebeli állapotát az orvosok s végül arra az egyhangú megállapításra jutottak, hogy a professzornén észlelhetők ugyan bizonyos tünetek, melyeket az ítélkezésnél figyelembe lehet majd venni, azonban úgy az állítólagos bűncselekmények elkövetésekor, mint jelenleg szabad akaratának elhatározási képességében korlátozva nem volt és nincs.

Az iratok visszakerültek a vizsgálóbíróhoz, aki most már lefolytatta a vizsgálatot és kihallgatta a sértetteket. Most döntenek majd az ügyészségen a vádirat kiadásának kérdésében. Közben Gerlóczyné ügyvédje megpróbált egyezkedési tárgyalásokat folytatni a sértettekkel, de miután a professzorné úgyszólván egyetlen krajcárt sem tud a sértettek igényeinek kielégítésére rendelkezésre bocsátani, a tárgyalások eredménytelenül végződtek.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98