Dtum
Login with Facebookk
1935 | Szeptember

A lóversenypályán és a Jánoshegyen szórakozott vasárnap a velszi herceg, aki ma este Bécsbe utazik

A velszi herceg vasárnap délután három órakor hagyta el lakosztályát. Kísérete már délután összegyülekezett a szálló előcsarnokában. Amikor a társaság megtudta, hogy a herceg csak három órakor jön le szobájából, elment a Várba és megnézte az őrségváltást. A velszi herceg félnégykor hajtatott ki kíséretével a lóversenypályára.

 

A közönség már az első futam előtt értesült arról, hogy Chester grófja kilátogat vasárnap délután a versenyre. Amikor a kormányzó szárnysegédjével megérkezett, híre járt, hogy öt perc múlva itt lesz a velszi herceg is.Valóban néhány pillanat múlva már begördült a herceg kocsija a lovaregyleti feljáró elé. A velszi herceg héttagú társaságával érkezett és egyenesen felsietett a kormányzói páholyba.

A közönség lelkesen éljenzett, amikor megpillantotta a velszi herceget, aki világosszürke nyakkendőt és szalmakalapot viselt. A herceg könnyedén meghajtotta magát, helyet foglalt a kormányzó mellett és a maga elé kiterített versenyprogramba mélyedt. Percekkel később már start is volt, a velszi herceg látcsövén át figyelte a futamot és az izgalmas finist, amelyből Horthy Jenő Situtunga nevű lova került ki győztesen. A következő versenyben a Kormányzó Úr „Borúra derű” nevű telivére is indult, amely kevés küzdelem után megelőzte egyetlen komoly ellenfelét. Formást.

A velszi herceg a futam után gratulált a kormányzónak, akit az összegyűlt közönség lelkesen éljenzett.

Ezután a verseny után Chester grófja kíséretével távozott. Lenn, a lovaregyleti feljárónál ismét igen melegen ünnepelte a közönség a velszi herceget, aki hajlongva köszöngetett, majd visszatért a lépcső felé és a társaságában levő hölgyeket besegítette a kocsiba. A herceg és kíséretének autói a publikum éljenzése közben hagyták el a versenyteret, Chester grófja hazament a dunapalotában lévő szállásra, ahol csak rövid ideig tartózkodott. Társaságával felment a Jánoshegyre, ahol gyönyörködött Budapest szépségében, azután gyalog indult le a hegyről. Később kocsiba szálltak és elmentek az angol követségre, ahol tea volt.

Este félnyolckor érkezett vissza a herceg a Dunapalotába, amikor kiszállt kocsijából, az orvos várakozó közönsége ismét ünnepelte A Dunapalotából telefonon értesítették a Kis Royalt, hogy a herceg újra ott óhajt reggelizni.

Ma délelőtt a velszi herceg elutazik a Hortobágyra, onnan délután visszajön és a kora esti órákban autón indul Bécsbe kíséretével. Személyzete már délelőtt vonaton utazik az osztrák fővárosba, ahol a Bristol-szállóban rendeltek lakosztályt számára.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98