Dtum
Login with Facebookk
1936 | Február

Magyarországon keresik egy frankfurti cigánybanda devizacsalással és gyilkossággal vádolt tagjait

Érdekes körözés érkezett vasárnap a budapesti főkapitányság bűnügyi osztályához a frankfurti rendőrfőnökségtől. A hivatalos átirat közli a magyar hatóságokkal, hogy Frankfurtban egy razzia során sikerült nyomásra akadni a két évvel ezelőtt Wesermündeben elkövetett gyilkosság és egy nagyarányú devizacsalás tetteseinek, akik közül ketten minden valószínűség szerint- Magyarországra menekültek.

A bűnügy úgy pattant ki, hogy a Frankfurtban élő magyar cigányzenészek egy este mulatozás közben összekaptak egyik ottani vendéglőssel, aki az összeszólalkozás hevében Korpács János 67 éves cigányprimásnak azt mondta, hogy valutázásért és a fia által elkövetett gyilkosságért
fel fogja jelenteni. Ezt a szóváltást valaki elmondta a rendőrségen, mire hatalmas arányú razziát rendeztek a frankfurti cigánytelepen. Sikerült is elfogni Korpács Jánost és a fiát, aki két másik társával követte el 1934-ben a wesermündei gyilkosságot. A két bűntárs azután Hollandián keresztül - állítólag-Magyaroszágra szökött. A razzia során a detektívek 1200 aranydollárt és 300 angol fontot is találtak az egyik cigánycsaládnál elrejtve.

Tizenkét cigányt állítottak elő a rendőrségre, ahol rövid vallatás után beismerték, hogy évek óta űzik a valutacsempészést. A budapesti rendőrség most országos körözés útján iparkodik a frankfurti megkeresésben megjelölt két cigányt előkeríteni.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98