Dtum
Login with Facebookk
1936 | Május

Helen Jacobs világbajnoknő kikapott a lengyel Jedrzejovskától

Vasárnap délután a B. L. K. E. nagyszerű teniszversenyének szenzációszámba menő eseménye volt a Budapest bajnokságért vívott női egyes döntő, amelynek szereplői: Helen Jacobs (USA) világbajnoknő és Jedrzejovska lengyel bajnoknő voltak.

A mérkőzés a kormányzó és Winchkler miniszter jelenlétében 3/4 4-kor kezdődött Jedrzejovska adogatásával. Jacobs ellenfele játékát nyeséssel lelassítja és okosan használja ki a pillanatnyi zavarát. Csakhamar 3:1-re vezet.

A temperamentumos kis lengyel bajnoknő izgatottan dobban t a lábával és süvítő adogatásaival 3:2-ra javít. Most Jacobs taktikát változtat, rövid átejtett labdáit az ellenfél kivágja.

Egyre nehezebben startol az elcsúszó labdák után Jedrzejovska és amikor lihegve visszaindul helyére, mindenki azt hiszi, hogy erejével elkészült. Jacobs megnyeri az első szetet 6:3-ra. A második szetben azonban fordul a kocka. Jedrzejovska tudatosan puhítja le játékát és a lassú labda nem hálás a nyesés számára.

Percek alatt elhúz 3:0-ra. Jacobs meglepődik, majd 4:0-nál megzavarja a vonalbíró tévedése. Még nyer ebben a szetben egyetlen adogatást és utána Jedrzejovska 6:1-re nyeri a második szetet.

Tíz perc pihenő következik. Nagy fogadásokat kötnek mindkét bajnoknő javára. Ismét Jedrzejovska szedi az adogatást, de vele szemben Jacobs már csak árnyéka önmagának.

Semmi sem sikerül és csak olykor-olykor csillan ki egy-egy meglepő volieynál csodás világklasszisa. Azután megadja magát sorsának. Jedrzejovska 6:0-ra nyeri az utolsó szetet és ezzel Budapest bajnokságát.

A mérkőzés után Jacobs gyomorfájdalmakról panaszkodik és mintegy húsz percig pihen az öltözőben.

Ezután következett a női páros elődöntő, amelyet a Jacobs-Schrederné pár 3:6, 6:0, 6:3 arányban nyert a Jedrzejovska-Herbst osztrák-lengyel pár ellenében. A mezőny leghasznosabb tagja Schréderné volt, aki briliáns játékával, különösen a hálónál szerzett értékes pontokat.

Egyéb eredmények
:
Női páros elődöntő: Wolf, Kraus (osztrák)-Sárkány, Sas (magyar) 6:2, 6:2.

Jubileumi díj. Stolpa-Sáray 6:2, 6:4. Macsuha-Radoca 4:6, 6:4, 6:2.

A női páros döntőt Jacobs-Schréderné és Wolf-Krauss pár 4:4-nél sötétség miatt félbeszakította és előreláthatólag a bécsi Park Klub versenyén fejezik be.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Miss Helene Jacobs és Fred Perry Jedrzejovska és Ferenczy Helen Jacobs és Kehrling Béla
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98