Dtum
Login with Facebookk
1936 | November

Horthy Bécsben

Bécs, november 29.
Politikai tanácskozások
Vasárnap délután három órakor Darányi miniszterelnök, Kánya külügyminiszter, Schuschnigg kancellár, Schmidt államtitkár megbeszélésére ült össze a szövetségi kancellári hivatalban. A megbeszélés 30 percig tartott. A megbeszélést hétfőn folytatják s annak befejezése után közleményt adnak ki a megbeszélések eredményéről.


Este 8 órakor Miklas elnök a schönbrunni kastélyban, a Grosse Gallories-ben díszebédet adott a magyar kormányzói pár tiszteletére

A díszebéd után fényes fogadóestély volt, amelyben megjelent a teljes diplomáciai kar, az osztrák politikai, művészeti és társadalmi élet kiválóságai. Két helyiséget a cercle számára tartottak fenn, a többi teremben mintegy hatszáz meghívott előkelő vendég hullámzott fel s alá.


A kormányzó hétfőn délelőtt tíz órakor Imperial-szállóbeli lakásától arra a nagyszabású katonai díszszemlére indul, amelyhez fogható a háború óta nem volt Bécsben és Ausztriában. Az osztrák hadsereg minden fegyverneme részt vesz ezen a díszszemlén, amelynek egész tartamára (háromnegyed 9-től fél 1 óráig) elzárják a Ringstrasset és a Ferenc József rakpartot minden forgalom elől.


Este nyolckor díszelőadás lesz az Operában. A „Parasztbecsület”-et Bruno Walter vezényli. Az előadást díszebéd követi az opera márványtermében, majd éjfélkor a kormányzó, felesége és egész kísérete a pályaudvarra hajtatnak, hogy beszálljanak a különvonatba, amely a reggeli órákban indul el Bécsből.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Horthy ellép a díszszázad előtt Balról jobbra Schmidt Guido, osztrák külügyi államtitkár, Ciano és Schuschnigg a bécsi kancelláriai palotában
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98