Dtum
Login with Facebookk
1936 | Szeptember

Tovább javul az USA gazdasági helyzete

A National City Bank of New-York szeptember havi jelentése szerint a nyári hónapok az Egyesült Államokban igen kedvezőek voltak, ami arra enged következtetni, hogy a legközelebbi hónapokban a konjunktura még csak növekedni fog.

Az USA hat havi intenziv ipari tevékenységre,
élénk kereskedelmi müködésre tekinthet vissza, amellett, hogy a mezőgazdasági termények ára is emelkedett. A Bonus-oknak, a hadviselteknek járó összegeknek kifizetése, a kormány egyéb, különböző célokra kifizetett támogatásai, a vásárlási képességet annyira emelték, hogy az áruforgalom az elmult hónapokban nem remélt mértékben növekedett.

A gazdasági életben a nyári hónapokban mutatkozó
idényszerü visszaesés az idén egyáltalán nem mutatkozott, sőt a juliusi indexszámok magasabbak, mint a válság kitörése óta valaha. A vasutak bevétele több, mint kétszerese az előző évinek, ami legjobb jele a prosperitásnak. Az iparágak közül különösen az acélipar virágzik, ezenkivül a gyapotipar, amely a megrendeléseket csak nehezen tudja teljesiteni.

A rossz termés hatását is most már nyugodtabban itélik meg, mint két hónappal ezelőtt.
A szárazság által okozott károk eddig egyáltalán nem éreztették hatásukat. Az agrárkerületekben a kereskedelmi forgalom már juliusban, az előző év juliusával szemben, 18 százalékkal emelkedett, augusztusban még nagyobb mértékben. A mezőgazdasági lakosság jövedelme, ha nem is emelkedett oly mértékben, mint ahogy remélték, nem csökkent, mert a kevés termésért a magasabb árak kárpótlást nyujtottak és arra számítanak, hogy a fogyasztóképesség őszre még növekedni fog, amit a kormány által a mezőgazdasági lakosság vásárlóképességének emelésére rendelkezésre bocsátott összegek bizonyára még fokozni fognak. Ebből arra lehet következtetni, hogy a prosperitás az őszi hónapokban sem fog gyengülni.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98