Dtum
Login with Facebookk
1937 | Augusztus

Vízipóló: Magyarország – Németország 3:1 (1:0)

Szitáló esőben száll vízbe a két csapat. A németek felsorakoznak a díszpáholy előtt és „Sieg, Heil!” – kiáltással tisztelegnek a kormányzónak. A magyar együttes háromszoros „huj-huj-hajrá” kiáltását a közönség is átveszi és ettől kezdve szünet nélkül biztatja a magyar csapatot.

Az első labdát Németh fogja el. A támadást, ugyancsak ő fejezi be góllal, de a bíró szabálytalanságot látott és így nem adja meg. A következő pillanatban ismét a magyar csapat indít támadást. Brandi hatalmas lövését a kapus kornerre védi. Most a németek lendülnek támadásba, de Bródi pompásan véd.

A közönség most már tombolva buzdítja a magyar csapatot az első gól megszerzésére, aminek meg is van az eredménye.

A 3. percben Halassy leúszik, de Mayer víz alá nyomja. A bíró fütyül. A német játékos a partra kerül. A szabaddobást Halassy Némethez adja, aki villámgyorsan visszajuttatja a labdát Halassyhoz. A középfedezet két méterről védhetetlen gólt dob. 1:0.

Zúgó éljen fogadja a magyar csapat vezető gólját. Mintha az ég is örülne, mert az eső eláll és így a közönség is nyugodtabban nézheti a szép élvezetes és izgalmas küzdelmet. Néhány pillanat múlva Németh és Mayer elúszik. A bíró mindkettőjüket kiállítja.

Most mindkét csapat hat emberrel küzd. A játék kiegyensúlyozott. Mindkét fél kiveszi részét a támadásokból. A védelmek azonban kitűnően működnek és így ebbe a félidőben több gól nem esik. 1:0-ra vezet a magyar csapat.

Szünet után nyomban kiállítással indul a játék. Brandi kerül német őrzőjével a partra. Halassy ismét régi mozgékonyságával ragadtatta el a közönséget, amely már újabb gólt szeretne látni. A sokszoros válogatott középfedezet nem is marad adós vele. Oldalról szépen ejti a labdát, amivel szemben a német kapus tehetetlen. 2:0.

Most kissé lanyhul a magyar csapat irama és így a németek kerülnek fölénybe. Bozsi elúszik, mire a bíró kiállítja. A megfogyatkozott magyar csapat nem tudja gól nélkül tartani a hátrányát. Schulze egyedül leúszik és szép lövését Bródi először fogja ugyan, de a visszapattanó labdát most már Schneider végérvényesen a hálóba küldi. 2:1.

A német gól ismét felvillanyozza a magyar játékosokat. Egymásután szállanak a lövések a németek kapujára, de Némethnek ezúttal nincsen szerencséje. Most már látszik, hogy a magyar csapattól nem lehet elvitatni a győzelmet. Egyre jobban kibontakozik a magyar fiúk nagyobb technikai és taktikai tudása. A németeken már a fáradtság jelei is mutatkoznak.

Az egyik német faultolja Némethet, aki hátra ad Bozsihoz. A szélső ragyogó passzal indítja el Brandit, aki nehéz helyzetbe kerül ugyan, de pompás lövése mégis a németek kapujába száll. Egetverő éljenzés fogadja a magyar csapat újabb gólját, amely bebiztosította a győzelmet.

Amikor a bíró a mérkőzés végét jelzi, a közönség tombolva ünnepli a győztes magyar legénységet. A játékosok örömtől sugárzó arccal másznak ki a vízből. Boldogan fogadják a gratulációkat, mert ez a győzelem azt jelenti, hogy a magyar csapat – ha valami nagy meglepetés nem jön közbe – megnyerte a Horthy-kupát.

A németek nyomban a mérkőzés után elismerték, hogy a magyar csapat győzelme minden tekintetben reális és megérdemelt volt.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A Horthy kupán résztvevő magyar vízipólócsapat. Ivády Sándor (kapitány), Halassy, Brandy, Hazai, Kánássy, Bródy, Homonnai, Sárkány, Németh és Bozsi Horthy Miklós kormányzó és felesége a díszpáholyban Ifjabb Horthy Miklós, a Magyar Úszó Szövetség elnöke mond beszédet Kelemen Kornél az Országos Testnevelési Tanács elnöke mond beszédet A Horthy-kupa A győztes magyar csapat - Németh, Sárkány, Hazai, Bródy, Halassy, Brandy, Bozsi
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
A hatvanezerpengős robotember A hatvanezerpengős robotember
Egy tudós nemrégiben kiszámította, hogy egy átlagos testsúlyú ember...
Angol perfidia Angol perfidia
Itt bemutatott képünk egy nyitott állapotban lévő tele doboz gyufát...
Jinnah teljes felhatalmazást kapott a muzulmán ligától Jinnah teljes felhatalmazást kapott a muzulmán ligától
Az angol hirszolgálati iroda jelenti Allahabadból, hogy a muzulmán...
Cselédlányok támadása a Tisza Kálmán-téren Cselédlányok támadása a Tisza Kálmán-téren
Szombatról vasárnapra virradó éjszaka a Rákóczi-úti Excelsior-pince...
A prágai csillagda A prágai csillagda
A prágai csillagvizsgáló-intézet egyike a legrégiebbeknek egész...
Az első magyar személyszállitó repülőgép Az első magyar személyszállitó repülőgép
Az első magyar személyszállitó aeroplán.a mátyásföldi...
Különös versenyek
Semmi sem jellemzi jobban az angolok versenyzési szenvedélyét, mint...
Az energia megmaradásának elve és a hasznosítható energia fogyása Az energia megmaradásának elve és a hasznosítható energia...
Mayer Róbert óta tudjuk, hogy az a valami, amiből munka lesz, az...
A tisztviselők fizetésrendezése A tisztviselők fizetésrendezése
Azzal kapcsolatban, hogy a kormány egyelőre a tisztviselők...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98