Dtum
Login with Facebookk
1937 | Február

Élénkülés a tőzsdén

Az európai tőzsdék szilárd hangulatát erőteljesen felfokozta az angol fegyverkezési kölcsön, amely előreláthatóan három év alatt további négyszázmillió font, közel ötnegyed milliárd pengővel szaporítja az angol nehézipar bevételeit.

A budapesti tőzsde is erős hosszal reagált,
amelynek alapforrása a vezető vállalatoknak kétségtelenül kitűnő üzletmenete. Az érdeklődés előterében álló részvények közül a Nasici ez évben előreláthatólag már osztalékot fog fizetni. A Nasici éveken át tartalékolta nyereségeit az ismert adóügy elintézésére. Az adótartozás rendezve van, sokkal előnyösebb feltételek mellett, mint ezt eredetileg várták. A keményfa ára a világpiacon száz százalékkal emelkedett, a nagy hajóépítésekből a Nasici, amely nagy mennyiségű fát szállít Angliába, szintén kiveszi részét. Mindezek arra mutatnak, hogy a vállalat ez évben osztalékot fog fizetni.

Nagybankok vásárolják tovább a Bauxitot,
erősen emelkedő árfolyamok mellett, s növekvő érdeklődés mutatkozik a cukorrészvények iránt, a Georgia, a Stummer s főleg a Magyar Cukor iránt. A Magyar Cukor a piac egyik legfinomabb papírja, s ha csak nyolc pengő osztalékot fizet is az idén, belső értékét tekintve akkor is messze elmaradt a vezető papírok mögött.

A Rima iránti keresletet
nyomatékosan felfokozta az a hír, hogy az ózdi telep negyedik kohóját is üzembe helyezték.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Dunquerque és Dover között óriási komphajók viszik át egyik partról a másikra a vonatokat utasaikkal együtt. Vasuti kocsisorok a komphajó belsejében
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98