Dtum
Login with Facebookk
1937 | Február

Budai „11” – Hungária 1:1 (1:1)

Amikor a Hungária és a Budai „11” csapata kifutott a pályára közel 4000 ember didergett a pályán. Metsző szél tette kellemetlenné a mérkőzést, amely egyébként sem nyújtott sokat. Már az első pillanatokban látszott, hogy ezúttal a Hungáriának nehéz dolga lesz a lelkes, gyors és jól játszó Budaival szemben.

A Hungária játékosok túl keményen játszottak. Különösen hadilábon álltak a passzjátékkal és egyénileg sem erőltették meg magukat túlságosan. A Budai ezzel szemben komolyan küzdött, aminek azután meg is volt az eredménye, igazán nehéz megállapítani, hogy ezen a mérkőzésen a Hungária, avagy a Budai vesztett pontot.

A második félidőben a kék-fehérek sokat tartózkodtak a Budai térfelén, azonban ez a „portyázás” még nem vonható össze a fölény fogalmával. A végén meg talán a Hungáriának volt szerencséje, hogy a Budai meccslabdákat hagyott ki.

Feltűnően bizonytalan volt a Hungária védelme, a fedezetsor játéka darabos, míg a csatársorból hiányzott úgy a kombinatív, mint az egyéni játék, de legfőképpen az igyekezet.

A Budai lendületesebben játszott. A védelem megbízható, a halfsor szorgalmas. A csatársorban a két szélső nagyon jól játszott. Szuhai nagy ígéret.

A csapatok:
Hungária: Szabó – Mándl, Bíró – Zimonyi, Turay, Dudás – Sas, Müller, Kardos, Cseh, Titkos.
Budai „11”: Havas – Kovács, Győri - Magda, Luca, Schuster - Röck, Keresztes, Szuhai, Lyka, Vermes.

A Hungária teljes csapata kék melegítőben játszik. Még nem is sejtik, hogy néhány perc múlva lekerülnek majd a swetterek, mert „melegről” gondoskodik a Budai jó játéka. Egymás után futnak a Budai támadások.

Vermes és Röck állandóan nyugtalanítják a Hungária teljesen bizonytalanul mozgó védelmét. Hol Bíró, hol Mándi rúg lyukat vagy veszti el a labdát. Szabó is méltón egészíti ki bizonytalanságával a védelmet, mert a támadó Szuhai előtt kiejti kezéből a labdát.

Váratlanul a Hungária is támadásra lendül. Kardos ott áll a kapu előtt ötlépésnyire, senki előtte, csak a kapus, lő; azonban fölé.

A Budai nem hagyja magát. Gyorsabb, mint a Hungária és különösen Röck révén vezet szép támadásokat. Szuhai - mintha csak Kardost utánozná -, öt lépésről fölé lő.

A Hungária fedezet sorától nem kapnak a csatárok egyetlen jó labdát. A csatárok is az ellenfélnek adják, vagy emberbe viszik a labdákat. Titkos kétszer is nekiiramodik, de faultolják. Cseh kiugrik Titkos labdájával, de nehéz szögben labdáját Havas megkaparintja.

Müller a taccsvonalról hatalmas lövést küld a kapura, már úgy látszik, hogy gól lesz belőle, amikor az utolsó pillanatban Havas elvetéssel kornerre tolja a labdát.

Ismét a Budai támad. Röck lefut, centerez. Szuhay kissé visszamarad a csomóból és ő kapja a labdát. Ez a pillanat elég ahhoz, hogy jól megcélozza a kaput és a labda a léc mellett már a hálóba surran. Szép gól!

Hiába igyekszik most már jobban a Hungária, a Budai szépen és agilisan játszik. Már-már úgy látszik, hogy marad az eredmény, amikor Sas agilitása révén kiegyenlít a Hungária. Sas majdnem a középre befutva, megkaparint egy mezőnybe irányított labdát, azonnal átemeli Kardoshoz, aki biztosan helyezi a sarokba.

Szabó miatt akár újabb vezetéshez is juthatna a Budai, mert egy ártatlan labdát ügyetlenül kiejt és szerencséjére a csomóban partnere áthárítja a veszélyt. Még egy Hungária-helyzet és vége a félidőnek.

A második félidőben a Budai kezdte a játékot Röck, szöktetik, azonban Dudás elfogja a labdát, már Csehnél van, de őt Kovács faultolja. A szabadrúgást Turai a sorfalnak lövi és a lepattanó labdát Müller elhamarkodva, a kapu fölé lövi.

A Hungária támad. Sas - Cseh - Müller akció fut, de Győri kornerre ment. A Budai „11” gyors lefutása majdnem gólt eredményez. Lyka kitör, keresztlabdáját Röck egyedül állva kapja és kapásból küldött lövése Szabó arcáról kornerre pattan. Ezután Szuhai ugrik ki. Bíró lenyomja, a center elesik, a Budai „11”-est reklamál, de a bíró továbbot int.

A Budai egész csapata védekezik, a védelem, Győrivel az élén. jól áll a lábán, úgyhogy az erőtlen Hungária-csatárok nem tudnak megbirkózni velük. Cseh kitörése kecsegtet eredménnyel, de a center sokáig tartja a labdát, úgyhogy Kovács kornerre tud menteni. Schuster könnyelműsége majdnem bajt okoz, de Cseh rosszul lő.

Az utolsó percekben a Budai feljön, és nem sokon múlik, hogy a győzelmet jelentő gólt megszerezze. Előbb Röck, majd Szuhai kapja tisztán a labdát, de mindkettő elhamarkodva mellé lő. A mérkőzés végét jelző sípjelet a budaiak örömrivalgással fogadják.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Kamatlábemelés Kamatlábemelés
A Nemzeti Jegybank fölemelte a kamatlábat egy százalékkal: ez az...
Brünning és Curtius elutaztak Chequersből Brünning és Curtius elutaztak Chequersből
Vasárnap véget ért Brüning kancellár és Curtius külügyminiszter...
Darvas Lili , mint Sasfiók
Rostand nagyszerű giccse, a Sasfiók, stilizált játék, amit nemcsak a...
Magánparcellázás Magánparcellázás
A mult hetekben minden lap földosztásban utazott, de hát nem is...
Kacsák mint időjósok
Tudvalevő, hogy igen sok madár nagyon érzékeny az időjárás iránt, de...
Az ujra jelentkezők Az ujra jelentkezők
Scheiber Dezsőt, a 80-as és 90-es évek hirhedt zsebtolvaját már...
Háború a mikroszkóp alatt, a nyirokmirigyek Háború a mikroszkóp alatt, a nyirokmirigyek
Az egész testben elszórva mindenütt apróbb-nagyobb mirigyek...
Az orvos dilemmája Az orvos dilemmája
Van olyan okos ember Shaw, hogy ő maga magyarázza meg, mennyire nem...
Könyvajánló - Kiss Józsefről Könyvajánló - Kiss Józsefről
Kiss Józsefről, mint költőről nagyobb tanulmányt adott ki Glatz...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98