Dtum
Login with Facebookk
1937 | November

Hungária – Szeged FC 4:1 (3:0)

Tüneményes labdajátékot mutatott be a Hungária csatársora

A halottak napja előtti óriási temetői forgalom és a Hungária úti futballpálya közönség összetorlódott a villamosmegállóknál. Ökölharcok árán sikerült csak talpalatnyi lépcsőpályát elfoglalni a villamoson.

 

A futballmérkőzés közönsége tehát nagyrészt gyalog vágott neki a Salgótarjáni útnak és így történt, hogy a Hunágária-Szeged mérkőzés első perceiben még nagy tömegekben érkezett a közönség.

Hatezer néző előtt kezdte a játékot a Szeged, de a 40. másodpercben már a Hungária vezet. Müller ideális labdát ad Sasnak, az továbbítja Dudáshoz, aki a következő passz Csehnek szánja. Berták azonban elcsípi a labdát, fel akar szabadítani, a labda azonban leperdül a lábáról. Müller ott terem és három lépésről a kapuba gurítja. (1:0)

Bíró fölösleges faultja miatt veszélyes szabadrúgást ér el a Szeged, de Szabó magasra ugorva elkapja a labdát. Müller előretör, de mellé rúg. Váratlan villámgyors támadás következik. Harangozó bombáját Szabó kiüti, a labda Seper elé pattan, aki most a másik oldalra célozza, de Szabó csodálatos vetődéssel ezt is elhárítja.

A 16. percben Titkos fénykorára emlékeztető tempóban fut el, a kapufa tövétől begurítja a labdát és a jó érzékkel érkező Cseh a hálóba sodorja a második gólt 2:0. Pompásan játszik a Hungária.

Titkos a legjobb csatár. A szegedi védelem szilárdan áll a lábán. Szabó kifutással ment Harangozó elől, de a tizenhatos vonalon túl szalad a labdával, ezért szabadrúgáshoz jut a Szeged. Sas jó beadását Cseh átlépi, de Dudás nem számít rá és a nagy gólhelyzetből fölé lő.

Hosszas szegedi támadássorozat után a 35-ik percben ismét a Hungária rúg gólt. A tökéletes passzjáték iskolapéldáját mutatják be a kék-fehér csatárok. Dudás-Cseh-Müller, majd ismét Cseh a labda útja és a center kapásból a balsarokba lő. (3:0).

A következő percben Dudás gólt lő, de ezt a bíró lesállás miatt nem adja meg. Gyurcsó fellöki a kapura törő Titkost, a bíró nem fütyül, de Titkos olyan biztos Gyurcsó szabálytalanságában, hogy felkapja a labdát és szabadrúgáshoz helyezi. A bíró most fütyül, de azért, mert Titkos kézzel érintette a labdát.

A második félidőben a Hungária vezeti az első támadásokat, Gyurcsó az elszaladni akaró Titkost derékon kapja. Még akkor is nehezen engedi el, amikor a bíró fütyül. Titkos beadásából Dudás nagy gólt akar lőni, de túlságos igyekezetében magasan fölé vágja a labdát.

Egyik Hungária-támadás szebb, mint a másik. Raffai úgy fellöki Titkost, hogy nagyot nyekken. A bíró, érthetetlenül, nem ítél tizenegyest. A közönség ezért szidja s Antalics játékvezető egy percig szünetelteti a játékot.

Müller húsz méterről kapufát talál, majd Cseh kihasználja Somogyi hibáját és váratlan éles lövését Pálinkás pompás vetődéssel sarokba üti. A Szeged átcsoportosítja csatársorát. Ez használ is, mert mos állandóan ők támadnak.

A Hungária védelem azonban, élén Kissel s a nagyszerű formában levő Szabóval mindent tisztáz, Csehet a bíró lesállás címén állítja meg, de Cseh mutatja, hogy a szegedi hátvéd méterekkel előtte van. A bíró is belátja tévedését, s ezért feldobással hozza újra játékba a labdát.

A 37. percben Nagy, a szegedi balszélső ötméteres lesállásról indul, a határbíró jelez, a játékvezető azonban nem veszi figyelembe. A balszélső beadását aztán Bognár lövi kapura, amely a belső kapufáról befelé gurul, s a berohanó Harangozó a már bent lévő labdát még beljebb segíti (3:1).

Két perccel később azután Sas kiugratja Csehet, aki futtából éles gólt lő. (4:1). A Hungária támadásaival fejeződik be a mérkőzés.

A Hungária különösen az első félidőben játszott jól és megérdemelte a győzelmet. A védelemben Szabó és Kiss hibátlanul dolgozott. A fedezetsorban Turay volt jó, a csatársor legjobb embere pedig az ismét válogatott forma felé közeledő Titkos és a hosszú szünet után újra játszó Müller volt.

 

Szegeden Somogyi játszott jól, kár azonban, hogy durvaságokra ragadtatja magát. A csatársorban a belső hármas játszott jól.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Northern Nomads – MTK 2:2 (2:0) Northern Nomads – MTK 2:2 (2:0)
Hungária-ut – 9000 néző. – Bíró: Sugár István. Negyed...
Eskütt Lajos és társai Eskütt Lajos és társai
Három évvel ezelőtt szenzációs politikai botránnyá dagadt az a...
Sütemény háboru, amely miatt zsarolásért kilenc pékmester ellen tett följelentést egy Szondy- utcai füszerkereskedő Sütemény háboru, amely miatt zsarolásért kilenc pékmester ellen tett...
Vasárnap érdekes sütemény-ügy került a rendőrség elé. Az ügy, amely...
Az 1943. évi májusi tűzgömb 1. Az 1943. évi májusi tűzgömb 1.
Mindazok, akik 1943 május 23-án este 10 óra 20 perc táján Közép- és...
Gróf Tisza Istvánt agyonlőtték Gróf Tisza Istvánt agyonlőtték
Október 31-én estefelé futótűzként terjedt a hir a fővárosban, hogy...
A szovjet titkos ügynökei meggyilkolták Párizsban Trockij magántitkárát A szovjet titkos ügynökei meggyilkolták Párizsban Trockij...
Néhány nappal ezelőtt Párizs közelében, a Szajna mentén játszadozó...
Merénylet a spanyol király ellen Merénylet a spanyol király ellen
XIII. Alfonz spanyol király ellen most már harmadik izben kiséreltek...
Tűzvészek Tűzvészek
Az esztendő sanyarúságait a szárazság és terméketlenség mellett...
Fékevesztett hangon támadja Magyarországot a bukaresti sajtó Fékevesztett hangon támadja Magyarországot a bukaresti sajtó
A vasárnapi bukaresti lapok szinte reprodukálhatatlan szidalmak...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98