Dtum
Login with Facebookk
1937 | Október

Rövidek

Nagy legitimista tüntetésre készül ma Bécs
Bécs, október 3.
Ausztriában tudvalevően június elejétől október 1-ig gyűléstilalmat rendeltek el és így a politikai agitáció úgy Bécsben, mint vidéken szünetelt. Négyhónapi pihenő után ma, hétfőn este éled újra az osztrák legitimista agitáció két hatalmas tömegfelvonulással és népgyűléssel, amelyek szónokainak Hohenberg Miksa herceget, Wiesner Frigyes lovagot, Richter Ferenc teológiai professzort és Werkmann Károly bárót hirdetik.

Kilátás van arra, hogy északi szomszédunkkal megegyezünk! – jelentette ki Sztojadinovits jugoszláv miniszterelnök
Belgrád, október 3.
Sztojadinovits miniszterelnök vasárnap avatta fel a boszniai Zenica városában épült első nagy jugoszláv hengerművet. Hazánk körül a láthatár az utolsó években szerencsére felderült – jelentette ki Sztojadinovits. Keleti és nyugati szomszédunkkal már létrejött a megértés és most kilátásunk van arra, hogy északi szomszédunkkal, Magyarországgal is megegyezünk.

Szálasit éltették a vasárnapi nyilasgyűlésen

Budapest, október 3.

Csendes nyilasgyűlés volt vasárnap a budai Vigadóban, ahol néhányszáz nyilas előtt mondta el Festetich Sándor gróf, hogyan akarja megvalósítani a nyilasprogramot. Ugyanakkor felhasználta az alkalmat arra is, hogy újabb felszólítást intézett a különböző nyilasfrakciókhoz: egyesüljenek végre valamennyien. Amikor ez a felszólítás elhangzott, a tömegből többen kiabálni kezdtek: „Éljen Szálasi!”….. Egyébként a gyűlés szónokai a jólismert nyilasszólamokat hangoztatták nagyobb rendőri készültség mellett. Rendzavarásra nem került sor.

Roosevelt nagy beszéde Chicagóban

Roosevelt elnök Chicagóban világra szóló hatalmas beszéddel a legsötétebb színekkel ecsetelte a nemzetközi helyzetet. Megrázó erővel szólt a civilizációt fenyegető rémurakomról és ököljogról és kifejtette, hogy közös erővel kell legyőzni a nemzetközi felfordulás erőit. "Amerika gyűlöli a háborút - fejezte be az elnök -, de tettekkel keresi a békét" Ebből azt következtetik most világszerte, hogy Amerika felhagy tartózkodó magatartásával és résztvesz a világ nagy problémáinak megoldásában.


A kormányt szociális és népi szellem hatja át! – mondja Széll belügyminiszter
Salgótarján, október 24.
Kisterenyén, amely a salgótarjáni választókerülethez tartozik, vasárnap leplezték le a hősök szobrát. A szoborleleplezésen résztvett Széll főispán és Baross alispán társaságában Karancskeszibe utazott, ahol Benczur-Ürmössy Géza földbirtokos üdvözölte.

 

Ezután két kisgazda ismertette a falu népének panaszait.

 

Széll belügyminiszter pontonként felelt az egyes kérdésekre és hangsúlyozta, hogy a kormányt szociális és népi szellem hatja át. A belügyminiszter és titkára, Benczur-Ürmössy Gábor vasárnap este visszautaztak Budapestre.

 

Négy mosolygó kínai hős

A halálbrigád tagjai, akik repülőgépeikkel és bombarakományaikkal nyílegyenesen zuhannak aká a kiszemelt célra és mindenestől elpusztulnak csak azért, hogy pontosan eltalálják az ellenség fontos katonai támpontjait. A bombatámadás nagy magasságból ma még bizonytalan művelet s ezt a hiányosságot pótolják a kínai repülők - az életükkel. S mindezt mosolyogva!

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Sztojadinovics Szálasi Ferenc Roosevelt Chicagóban Széll József Mosolyogva a halálba
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98