Dtum
Login with Facebookk
1935 | Október

A békés megoldás kudarca súlyos világbonyodalmakra vezethet

Washington, október 27.
Az amerikai kormány terjedelmes jegyzékben válaszolt a Népszövetségnek arra a kérdésére, hogy milyen álláspontot foglal el az Olaszország ellen irányuló szankció ügyében? A jegyzék felsorolja azokat a semlegességi intézkedéseket, amelyeket az Egyesült Államok kormánya az olasz-abesszín háborúval kapcsolatban eddig tett, de egyetlen szóval sem nyilatkozott arról, hogy Amerika hajlandó-e résztvenni a népszövetségi megtorló intézkedések végrehajtásában?


Amerika kormánya és népe – mondja a jegyzék – feltétlenül tiszteletben tartja a szerződéseket és szilárdan meg van győződve arról, hogy a népek közötti nézeteltéréseket békés úton kell elsimítani.


A jelenlegi helyzetre való tekintettel az Egyesült Államok kormánya minden tőle telhető erőfeszítést megtett a béke fenntartása érdekében, több ízben kifejezésre juttatva azt a meggyőződést, hogy a békés megoldás kudarca súlyos világbonyodalmakra vezethetne. Az Egyesült Államok rokonszenves érdeklődéssel kísérik azokat a fáradozásokat, amelyeket már nemzetek végrehajtanak, hogy a békét megőrizték és a keletafrikai háborút lokalizálják vagy gyengísék.


Roosevelt elnök a holnapi tengerészeti nap alkalmából Stimpson államtitkárhoz levelet intézett, amelyben kijelenti, hogy a bizonytalan világpolitikai viszonyokra való tekintettel elkerülhetetlenné vált az amerikai tengeri haderőnek oly mértékre való kifejlesztése, amely megfelel az Egyesült Államok szükségleteinek, érdekeinek és felelősségének.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Franklin Delano Roosevelt Stimson Amerikai tüntetés Abesszínia mellett
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98