Dtum
Login with Facebookk
1938 | Február

Szigorú bírálat a Belvárosi Színház gálaestjének – távollevő szereplőiről

Kik voltak ott és kik miért nem voltak ott- Honthy Hanna és Muráti Lili nagy ruhasikere

Az este bált rendezett a Belvárosi Színház, a Vigadó összes termeiben. Nem lehetett semmi panasz: „táblás ház” nézte végig az érdekes látványosságot! Már régen megkezdődött a gála est, mikor újságunk „báli kritikusa” megérkezett, azzal a zord elhatározással, hogy őszinte kritikát ír a Belvárosi Színház éjszakai „előadásáról.

Azzal kell kezdeni a kritikát, hogy sok meghívott kerülhet a báli törvényszék elé, mert lekésték a „jelenésüket”! El kellett volna jönniök és – nem jöttek el! Nem láttuk a jelenlegi főtagokat, de nem jött el a Belvárosi egykori oszlopos tagja, Bulla Elma sem, akinek a karrierje a Belvárosi Színház színpadáról indult el és semmi oka arra, hogy ne gondoljon a legnagyobb szeretettel volt kollégáira! Nem láttuk ott Páger Antalt és Komár Júliát, akiket a rendezőség külön meghívott. Pedig ők sem panaszkodhatnak a Belvárosi Színházra! Nem jött el Egry Mária sem. Kitűnt, hogy a Művész Színház legtöbb tagja sztrájkba lépett, mert a testvérszínház – nem küldött számukra külön meghívót.

De nézzük csak ki voltak ott? És mit viseltek a hölgyek, akik ott voltak? Legnagyobb sikere Honthy Hannának volt, aki stilizált magyar ruhában jelent meg. A fehér tüll-toalettet magyaros motívumok díszítették és gyöngyvirágpárta egészítette ki. Szenes Lia rokokószerű stilizált, parókás jelmezben jött el. Nem volt kényelmes ez a drótozott ruha! Viselőjének nagyobb sikere volt, mint a ruhának. Kiss Ferencnét pompás fehér romain-ruhában láttuk. Nagyon jól festett Tarnóczay Anna ezüstlamé ruhában, ezüstróka keppel. Muráti Lili, mint Hawai-szigeti nő aratott nagy sikert! Sötétbarnára festette arcát és testét, háncsszerű hajdíszével általános feltűnést keltett.

Nem volt ruhasikere Németh Románának, aki talpig piros báli toaletet viselt. Piros muszlin ruhája volt, a hajában nagy piros szalagcsokrot tűzött.

Viszont nagyon jól hatott fehér csipkeruhájában Simon Zsuzsa. Két igen jó fekete tüllruhát is láttunk a bálon. Az egyiket Dobos Annie, a másikat Ujházy Edit viselte. Nagyon csinos volt Erdélyi Mici, taftszerű anyagból készült, színjátszó barna ruhájában. A hölgyek igen-igen megnézték! Rátkai Mártonné szép volt, fekete nagyestélyiben.

Körülbelül ezren jöttek el a bálra. Kitűnően mulatott a közönség, de talán még nagyobb sikere lett volna a bálnak, ha a műsoron jelzett szereplők mindnyájan eleget tettek volna ígéretüknek – és eljöttek volna! Csodálatos: a színház nem tudta rávenni saját tagjait arra, hogy amikor meghívókon és plakátokon külön is jelentették ezt, saját jóléti alapjuk javára „ingyen fellépjenek”!

A bált egyébként Bárdos Artúr nyitotta meg az Erzsébet királyné jelmezben lévő Szepes Liával. A Belvárosi Színház gálaestje hajnali három órakor ért véget. Repríz nem lesz….

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98