Dtum
Login with Facebookk
1938 | Február

Öt csatár, öt gól…

Ferencváros – Bocskai 5:0 (3:0)

Az ismét hidegre fordult időjárás következtében alig hétezer főnyi közönség dideregte végig a mérkőzést. Sokan azért jöttek ki, mert a Bocskairól túl jó hírek érkeztek, ezzel szemben a Ferencváros az elmúlt héten igen gyenge játékot mutatott.

A mérkőzés ebből a szempontból csalódást okozott. Mindkét tábor tévedett várakozásában. A tiszta zöld dresszben játszó kupagyőztes meglepően élénk, lendületes játékkal elejétől végig ura volt a mérkőzésnek.

Ebben nagy része volt a csatársor összeállításának. Lázár, ha nem is bizonyult nagyvonalú dirigensnek, de abszolút tökéletes technikai tudása, ösztönös leadásaival állandóan mozgásban tudta tartani a csatársorait. Kitűnően támogatta ezt az állandóan mozgó támadó kvintettet a meglepően jól diszponált zöld-fehér fedezetsor.

Sárosi III már-már megmutatta oroszlánkörmeit. A levegőben máris szuverén úr. Hosszú passzal pontosak és lövései félelmetesek. Játéka még kissé darabos, elgondolásai nélkülözik a megfontoltságot, de nem túlzunk, amikor már most azt állítjuk, hogy néhány hónap mulva már nagynevű bátyja nyomdokába lép.

Természetesen még sok tanulásra, csiszolásra szorul. Két szélsőtársa közül Magda volt a jobbik, és ha ennek a hármasnak sikerült volna mindvégig állnia az iramot, akkor a Ferencváros ma sokkal nagyobb eredményt is elérhetett volna. A második félidőben ugyanis visszaestek és ekkor a debreceni csatársor többször veszélyeztette Háda kapuját.

A hátvédek közül Korányi végig kifogástalanul játszott. Tátrai az első félidőben egyik összecsapásnál térdét megrándította és szerencsére ellenfele, Hajdu olyan gyönge napot fogott ki, hogy sérült lábbal is biztosan tudta szerelni. Hádának nem volt sok dolga. A csatárok közül Tánczos, Kiss és Toldi máris kiheverték „lelki válságaikat”.

A Bocskai mindvégig alárendelt szerepet játszott, a debreceni csapatból csak Finto, Markos és Orosz érdemei felemlítést, kapusuk. Kertes vakmerő játékos, akit ezzel a védés modorral még sok baleset fog érni. A második félidőben fejbe is rúgják, de szerencsére nem történt komolyabb baja.

A mérkőzés a Ferencváros lendületes támadásaival indul. A 16. percig a debreceni védelem még állja az iramot, Sárosi néhány messziről lőtt bombája kelt feltűnést. Ekkor Toldi labdájával Kemény szökik és nehéz szögből az első gólt lövi. 1:0.

A Bocskai ellentámadásokkal kísérletezik, de hiába minden, Toldi hatalmas bombáját Kertes Tánczos elé üti, akinek Kiss fejel szép gólt. 2:0. A Ferencváros tovább rohamoz, Tánczos lefutására Kertes rosszul fut ki, a kis szélső az üres kapuba céloz, 3:0. 34. perc. A Bocskai most nyíltabb játékba kezd, de eredménytelen ofszájd-gólon kívül eredményt elérni nem tud.

A második félidő újabb Ferencváros támadással kezdődik. A Bocskai azonban különösen jobbszárnyán több szép támadást vezet. Korányi biztos lábbal veri vissza a támadásokat. A zöld-fehér fedezetsor most kissé visszaesik, a debreceniek tovább támadnak, de veszélyessé nem tudnak válni. Néhány szórványos kapura törésüket Háda fogja biztos kézzel.

A 17. percben pompás ferencvárosi akció szerzi meg a negyedik gólt. Sárosi Magdához játszik, aki Kisst ugratja ki. Az összekötő magára húzza a védelmet és a szabadra játszott Lázárnak már csak a lábát kell odatenni; 4:0.

A Bocskai nem adja fel a küzdelmet, különösen Finta dolgozik, de társai, különösen Teleki elrontanak minden helyzetet. Már-már úgy látszik, hogy az eredmény nem változik, amikor a 39. percben Lázár Tánczost futtatja, a szélső ívelt beadását. Toldi élesen és védhetetlenül fejeli a hálóba 5:0.

Ezzel a Ferencváros minden csatárának sikerült gólt lőnie.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Minden kiderül Minden kiderül
Nincsenek politikai titkok; előbb vagy utóbb minden kiderül! -...
Az amerikai boxolók gyöngyélete Az amerikai boxolók gyöngyélete
Amerika professzionális boxsportját a legparányibb bárányfelhő sem...
Pompás küzdelmek a vívók Gömbös Gyula emlékversenyén Pompás küzdelmek a vívók Gömbös Gyula emlékversenyén
Vitéz Jákfalvi Gömbös Gyula emlékezetére az idén negyedszer rendezte...
Török siker Mezopotámiában Török siker Mezopotámiában
A török birodalom rogyadozóban volt ugyan, de lekötött két brit...
Az aradi családi dráma Az aradi családi dráma
Az a megdöbbentő családi dráma, mely a mult héten Aradon játszódott...
Magyarország 1918. évi mezei futó bajnoksága Magyarország 1918. évi mezei futó bajnoksága
Bajnokcsapat: Munkás TE 23 ponttal. Egyéni bajnok: Grosz István (MTK)...
A kenyér legendája, az ősember kenyere A kenyér legendája, az ősember kenyere
Imáinkba foglaljuk, a költő megénekli, a dolgozó ember legszentebb...
Női teniszezőink 4:1 arányban legyőzték az olaszokat Női teniszezőink 4:1 arányban legyőzték az olaszokat
A magyar-olasz női közép-európai tenisz kupáért folyó versenyt...
A repülés újabb szenzációi A repülés újabb szenzációi
Csodás találmánynyal lepte meg a zseniális Bleriot a világot. Hosszu...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98