Dtum
Login with Facebookk
1938 | Március

Előbb a Japán kávéházban, azután az Andrássy úton vertek meg egy állítólagos hirlapírót

Az este botrányos jelenetek játszódtak le a „Japán”-kávéházban. Háromtagú társaságban üldögélt az egyik asztalnál Karikás Jenő 30 év körüli férfi, aki hirlapírónak szokta mondani magát vallani. Tizenegy óra tájban kinyilt a kávéház ajtaja s egyenesen Karikás asztalához sietett egy magas termetű úr.
- Fischer László igazgató vagyok – mutatkozott be az újonnan érkezett. – Ugyebár, ön keresett engem telefonon és ön kért tőlem 300 pengőt, hogy autóbalesetemről ne írjon egy szót sem?
- Igen, én telefonáltam – válaszolta Karikás.
- Nos, uram, - folytatta rendkívül udvarias hangon Fischer – meggondoltam magam, belátom, hogy az ön kérése jogos és méltányos és – megfizetem, ami jár önnek.
Kihúzta kezét a zsebéből s a következő másodpercben irtózatos erővel, boxeros kézzel arculütötte Karikást.

A megtámadott ember megtántorodott és végigvágódott a kávéház padlóján. Azután fölpattant és nekitámadt Fischernek. Nagy riadalom támadt. A közelben lévő asztaloktól felugráltak a vendégek, odarohantak a pincérek. Néhányan azonnal beleavatkoztak a verekedésbe és szétválasztották a két ellenfelet, akik azonnal el is hagyták a kávéházat.

Az Andrássy úton a két verekedő fél ismét összetalálkozott és ekkor éles hangon vitatkozásba kezdtek. Nem egészen szalónképes kifejezésekkel bírálták egymást. Óriási csoport vette körül őket, régi pesti szokás szerint. Egyszerre kilépett a csoportból egy fiatalember és megszólította Fischer igazgatót:
- Én nem ismerem ugyan önt uram, de gratulálok ahhoz, hogy megverte és leütötte ezt az álhirlapírót. Egyébként Lóránt György vagyok.
Lóránt még be sem fejezhette a mondatot, amikor Karikás, aki időközben félig-meddig magához tért, nekiugrott és többször arculütötte. Lóránt persze védekezett.

A két ellenfél ütötte, rúgta, gyomrozta, gyömöszölte, pofozta egymást. A tömeg vidám csatakiáltásokkal, hangos kurjantásokkal biztatta a küzdő feleket és örömmel figyelte, hogyan hempergőzik a két jól öltözött férfi a földön.

Végül is rendőr avatkozott a verekedésbe, széjjelválasztotta a küzdő feleket, majd Karikást és Lórántot előállította a VI. kerületi kapitányságra.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98