Dtum
Login with Facebookk
1938 | Március

Erdőn, bokron, hegyen át futották az év első mezei versenyét

Kelen és Csaplár szerepelt a legjobban

Néhány hét előtt még Ványa, Darabos és Beloni sítalpakon siklottak a svábhegyi havas lejtőkön. Vasárnap délelőtt ugyanitt már rövidnadrágos, színes trikós atléták gyülekeztek. A negyvenéves BEAC tartotta Thomka Áron-emlékversenyét.

Az előzékeny rendezőség autóbuszokon szállította a versenyzőket és az érdeklődőket a Délivasúttól. A versenyzők a Kovács-vendéglő egyik szobájában öltöztek, aztán a szomszédos tisztáson melegítettek be.

Meredek erdei ösvényes, dűlőutak, illatos erdőségek, mezők és tisztások váltják egymást. Csodálatosan szép környezet! Fönn a hegyen élénk élet uralkodik. Tiroli sapkás kirándulók, kis kabátban vagy ingujjban élvezik a kora tavaszi Svábhegyet.

Pontban 11 órakor Tatár István sípja a starthoz parancsolja a versenyzőket. 130 atléta sorakozik föl, várják a pisztolylövést. Mielőtt elindulnának, dr. Kétszery József, a BEAC alelnöke emlékezik meg Thomka Áronról, a BEAC hősi halált halt atlétájáról.

Kürtök harsannak és feszes vigyázzba merevedik 130 atléta. Egyperces kegyeleti szünet. Azután eldördül a pisztoly és a versenyzők tömege megindul. Néhány pillanat és eltűnnek a kanyargós erdei úton.

A Normafa-lejtőhöz megyünk ezután, ahol a cél várja a versenyzőket. Pompás látvány innen a tavaszi napsütésben terpeszkedő város színes háztetőivel és szikrázó kupoláival. A Norma-lejtő éledő gyepén kirándulók sütkéreznek a tavaszi napsütésben.

Kürtjelre feltűnik az első futó: Kelen János, a BBTE kitűnő versenyzője érkezik elsőnek a célba. Közvetlenül nyomában Csaplár fut, frissen és könnyedén, őt követi Németh, Szilágyi és Farkas. Néhány perc még és az utolsó versenyző is célhoz ér.

Kelent kérdeztük meg, milyen volt a terep:
Életemben ilyen nehéz terepet még nem láttam. Ez aztán erőpróba volt…

Német, a harmadik helyezett is elégedetlen:
A lejtőkön nem tudtam fékezni és nehezen tudtam elkerülni, hogy fának ne rohanjak.

Tatár István és a verseny többi intézője egy útszéli padon foglal helyet. Megállapítják az eredményt és néhány perc múlva hirdetik:

A Thomka Áron-emlékverseny egyéni győztese Kelen (BBTE) 19 p. 21.4 mp. Második Csaplár (MAC) 19 p 45.8 mp. Utánuk Szilágyi (UTE), Farkas (Törekvés) és Lendvay következik.

A csapatversenyben a BBTE győzött 36 ponttal, utána az UTE A. következik 46 ponttal, aztán a BSzKRt 76 ponttal. A további sorrend: UTE B., Törekvés, MTK, Testvériség, Postás, MAFC, BEAC és a BTSE.


Éppen delet jeleztek a harangok, amikor az egész társaság visszatért a Kovács-vendéglőbe, ahol kőrözött és habzó sör mellett osztották ki az érmeket.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Kelen (jobbra) a Thomka-emlékverseny győztese, mellette Csaplár a második helyezett A verseny mezőnye
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98