Dtum
Login with Facebookk
1938 | November

Olcsó cukor: ez az igazi népi politika!

A cukor árának leszállítása a megszokott kormányzati intézkedések köréből messze kimagaslik és jelentőségében felülmúlja a szemre sokkal fontosabbnak tűnő rendelkezésekkel. Elsősorban az igazi népi politika gyakorlati népélelmezési viszonyaink között szimbolikus jelentőségű: fizikailag is, lelkileg is a nemzet erősítését, a legszegényebb rétegek felkarolását jelenti az olcsóbb cukor.

Imrédy Béla, a bankember, volt fináncminiszter,
aki mint a fiskus érdekeinek hordozója, fogához veri a garast, ez az Imrédy Béla kezdeményez évi 25 millió pengős áldozatot! Ennyivel csökkenti szándékosan az állam bevételeit, mert ország-világ előtt dokumentálni kívánja, hogy a nép egészsége, a nép élete többet ér, mint 25 millió pengő, vagy akár végtelen sora a millióknak.

Az a kormány, amely ilyen áldozat árán
növelni akarja a szegény néposztály ellenállóképességét, igazi szociális érzékről tett tanuságot. A cukor árleszállítása az első, nagyon komoly és nagyjelentőségű állomás azon az úton, amelyen a tömegek életét és boldogulását lehet szolgálni. Az erősebb csontrendszerű, erősebb ellenállóképességű, daliásabb növésű magyar gyermekben és magyar ifjúságban százszorosan megtérül az áldozat, amit az állam és az érdekeltség hoztak az olcsóbb cukorért.

A tömegek szükségletének a helyes felismerése
vezette ezt a kezet, amely ezt a rendeletet aláírta és reméljük, hogy ezen a néperősítő, tömegnevelő, gyakorlati úton halad tovább a kormányzat a milliók mindennapi szükségleteinek olcsóbb, közvetlenebb megszervezhetősége felé.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98