Dtum
Login with Facebookk
1939 | Január

A PK rendet követel, de jó szülőként őrködik tagjai felett

A Pénzintézeti Központ Jakabb Oszkár elnök rendelkezésére külön füzetben foglalta össze mindazokat a szabályokat, amelyek a magyar pénzügyi szervezetre, a P. K. működési körére, tagjainak jogállására vonatkoznak. Értékes szolgálatot tett ezzel a Pénzintézeti Központ a hazai viszonyok felől tájékozatlan felvidéki pénzintézeteknek. A jól csoportosított, áttekinthető összeállításban ugyanis valamennyi fontos kérdésre feleletet találnak a felvidéki pénzügyi élet vezetői.

A gazdavédelem, a devizakorlátozások,
a különböző közérdekű hitelakciók, értékpapír és valutaügyletek problémáit, jogszabályait, gyakorlati kialakult ügyvitelét sok más működési kör feltárásával együtt adja a felvidéki pénzintézetek tudtára.

A komoly gyakorlati értékű, összefoglaló tájékoztatás
előszavában Jakabb Oszkár dr. m. kir. titkos tanácsos, a Pénzintézeti Központ elnöke páratlanul meleg, közvetlen szavakkal üdvözli a hazatért felvidéki pénzintézeteket.
– Meleg szeretettel köszöntelek felvidéki Testvéreink. Szeretettel és bizalommal fogadunk Titeket, kérve, hogy hasonló szeretettel és bizalommal forduljatok hozzánk.

– A Pénzintézeti Központ törvényes kötelességének
teljesítésében rendet követel, de viszont jó szülőként őrködik tagjai felett, gondozva, védve és segítve őket. Ezt a hivatását természetesen csak akkor töltheti be igazán, ha tagjai is mindig őszinték hozzá és ha a közös célkitűzések és közös érdekek szolgálatába állítják összes erőiket.

– Ezekkel az érzelmekkel eltelve vesszük fel a kapcsolatot
Veletek és szívből kívánom, hogy e kapcsolatok minél hamarább kimélyüljenek és teljesekké váljanak, hogy egybeforrva, közös erővel és kölcsönös jóakarattal keressük a boldogabb jövő útjait.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98