Dtum
Login with Facebookk
1939 | Július

London város tanácsa egy kis acéltorpedót helyezett el

London

Az angol főváros hatalmas, öreg folyója, a Themze, új hidat kapott. A hidat az angol történelem egyik nevezetes csatanyerésének színhelyéről új Waterloo hídnak nevezték el.

A híd egyik parti pillérének alapkövében London város tanácsa ünnepélyes keretek között egy kis acéltorpedót helyezett el, ebbe pedig egy vaskos pergament tekercset, amelyre feljegyezték az 1939-es esztendő minden nagyobb eseményét.


A felirat megemlékezik az angol királyi pár amerikai utazásáról, Chamberlain miniszterelnökségéről, leírja, hogy ebben az évben már egyre nagyobb népszerűségnek örvend a televízió.

A pergamenttekercsen kívül elhelyezték a torpedóban az angol újságok ezévi húsvéti példányait is. A torpedó ünnepélyes elhelyezése díszes keretek között történt, azonban egy váratlan közjáték kissé mégis megzavarta a hangulatot. A rendőrkordonon kívül ugyanis tüntetni kezdtek a munkanélküliek, akik azt követelték a városi tanács tagjaitól, hogy az ő jelenlétüket is örökítsék meg az utókor számára az acéltorpedóban.

A rendőrség eltávolította ugyan az ünnepséget megzavaró munkanélkülieket, de másnap az összes angol lapok egyértelműen annak a véleményüknek adtak kifejezést, hogy a munkanélküliek kívánsága nem volt teljesen jogosulatlan.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98