Dtum
Login with Facebookk
1939 | Június

A Törekvés a Nemzeti Ligában!

Egy hosszú és kemény bajnoki év megérdemelt gyümölcsét aratta le vasárnap a népszerű vasutas csapat: 4:0 arányban győzött a Szentlőrinci AC ellen és ezzel megnyervén csoportjában a bajnokságot bekerült a Nemzeti Ligába!

A sorsdöntő mérkőzést a Bihar-utcai pályán mintegy 3000 néző előtt játszotta a két csapat. A Törekvés úgyszólván az egész mérkőzést végigtámadta, de az első félidőben a keményen és elszántan játszó szentlőrinci védelem megakadályozott minden góllövési kísérletet.

A második félidőben azután a kék-fehér vasutas csatárok magukra találnak és Tóth nagyszerű mesterhármasával, valamint Keszei II. góljával biztosan nyerik a mérkőzést és vele a bajnokságot is.

Mérkőzés után a kőbányai közönség hatalmas ünneplésben részesítette az újdonsült NB csapatot, amely valóban megérdemelten nyerte el a büszke bajnoki címet. Csatársora ötletes, eredményes és helyenként nagyon stílusos futballt játszik, amelyben Keszei II. a dirigens, Tóth pedig a végrehajtó közeg.

A csatársor mögött jó fedezetsor és biztos védelem játszik és így a Törekvés nemcsak komoly és szorgalmas munkájával, hanem főleg nagy kiegyensúlyozottságával verekedte ki magának az első ligába való bejutást.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Glotz öklözi le Keszei fejéről a labdát A Törekvés cspata
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98