Dtum
Login with Facebookk
1934 | November

„Paprikás” hangulatban a Törekvés nyerte az amatőr derbit

Törekvés – Elektromos 2:1 (1:0)

A Törekvés-Elektromos amatőr derbi szépszámú közönségének élvezetes sportban volt része – főképpen az első félidőben – az Elektromos Latorca-utcai pályáján.

Az Elektromos nagy elánnal kezd és mindjárt veszélyes is. Pfandler lövését Szollár nehezen parírozza. Fordul a játék képe. A Törekvés Keszei II. révén kétszer is veszélyes, de szerelik. Élénk játék alakul ki. Nemes lövését fogja Ujvári, de rögtön utána egy könnyű labdát kornerre ejt. A korner eredménytelen.

Ezután az Elektromos balszélső Pfandler rúg szép kornert. 18. percben ismét az Elektromos ér el kornert. Orcifalvi révén; ez is eredménytelen. Nagy Elektromos fölény. A közönség – Klein Árpád bíró – egy leszállás ítélkezésével elégedetlen, ezért nagy füttyöt kap.

A 14. percben a kapukirúgást végző Ujvárit támadja egy Törekvés csatár, Füzi az Elektromos bekkje nagy erővel felvágja a csatárt a tizenhatoson belül, mire a bíró nagy határozottsággal 11-est ad az Elektromos, ellen. Keszei II. lövi, de Ujvári vetődve tolja ki kornerre, ebből Stecovits felszabadít. Ferenci nagy bombája a kapu mellett süvít el. (20. perc)

Váltakozó játék alakul ki. Először a Törekvés jobb csatárlánca vezet szép támadást, majd az Elektromos csatársor támadását fejezi be Orcifalvi helyezett lövése. A Törekvés szép kombinációs támadását Füzi faulttal akasztja meg. A megítélt szabadrúgást a kapus fogja ugyan, de kiejti. Nagy kavarodás, amelyből Keszei II. bekanalazza a labdát 1:0.

26 perc. Rögtön a kezdés után a Törekvés leszalad. Nemes leadását Keszei II. góllá érvényesíti. A bíró azonban érthetetlenül – Nemes állítólagos lesállása miatt – megsemmisíti. Nagy tüntetés a bíró ellen.

A Törekvés szépen játszik, de a bíró és főleg az egyik határbíró helytelen ítélkezéssel megzavarják játékukat. Különösen a csatársor dirigense Keszei II. van elmében. Villámgyors szöktetései sokszor hozzák veszélyes helyzetbe az Elektromos kaput.

A második félidőben folytatódik az első félidő nagy irama. A Törekvés támad. Egymásután két kornert ér el, de az Elektromos felszabadul és ezután a Törekvés csak többszöri faulttal tudja fennakasztani az Elektromos akcióit.

A közönség hangos „Tempó Művek” biztatása nyomán feljön az Elektromos Orcifalvi, kitörését csak faulttal tudják megakasztani, ezért 11-est ad a bíró. Kolozsvári félmagasan védhetetlenül rúgja a hálóba. 9. perc 1:1.

Parázs hangulat keletkezik a nézőtéren. A játék egyre jobban durvul. A játékosok egymást kaszálják. Előbb Keszei II-t, majd Orczifalvit rúgják fel. A közönség hangos pfujolással és füttyel tüntet a hibát-hibára halmozó bíró ellen. A 20. percben Nemes egyedül lefutja a „Művek” térfelét, bead és a jól érkező Marosi a kifutott kapus mellett az üres kapuba fejeli a labdát. 2:1.

Törekvés támad, de az Elektromos nem marad adós – a kaszálásban. Az eddig szitáló eső erősödik. Orcifalvi lövését a kapuba menti. 30. perc, Pflander a kornersarokból ad be jól és Lévai fejesét nehezen fogja Szollár. A nézőtér tüntetése egyre erősödik a bíró ellen. A

Törekvés támad, Keszei II. keresztlabdáját Marosi elveti és oda a jó helyzet. 36. perc. Feljön az Elektromos. A 42. percben Orcifalvit jó helyzetben fújja le a bíró – helytelenül. Nagy fütty. Elektromos támadással ér végett a mérkőzés.

A Törekvésből a belső trió és Szollár, az Elektromosból Orcifalvi és Stecovits voltak jók. Klein bíró ezúttal gyengén bíráskodott.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Módosít, racionalizál Bornemissza kereskedelmi miniszter Módosít, racionalizál Bornemissza kereskedelmi miniszter
A kereskedelmi minisztériumban már Fabinyi Tihamér minisztersége...
Az ifjusági tornaverseny rendezéséhez Az ifjusági tornaverseny rendezéséhez
A tornaverseny sikere még a legkitünőbb műsor mellett is mindig attól...
A hallhatatlan hang és a poloska A hallhatatlan hang és a poloska
Minden nagyváros réme a poloska, amely szinte kipusztíthatatlan...
Az MTK 3000 méteres gyalogló versenye Az MTK 3000 méteres gyalogló versenye
Az MTK délelőtt saját pályáján 3000 méteres gyalogló versenyt...
Megújhodás, öncsonkítással való életmentés Megújhodás, öncsonkítással való életmentés
Az öncsonkítással való életmentés az állatvilágban különösen az...
A Hungária legyőzte a Spartát és megnyerte a pozsonyi tornát A Hungária legyőzte a Spartát és megnyerte a pozsonyi tornát
A pünkösdi ünnepek alatt rendezte meg a pozsonyi Bratislava nagy...
Csáktornyai Zoltán festőmüvész tragikus halála Csáktornyai Zoltán festőmüvész tragikus halála
Szombat este a Royal-szálló egyik különtermében vacsorát rendeztek a...
A letartóztatott Kálmán László atyja rendezi fia ügyét A letartóztatott Kálmán László atyja rendezi fia ügyét
Néhány héttel ezelőtt nagy föltünést keltett a pesti társaságban,...
Vesztes, fizess!
Az az elképzelés, hogy a roppant háborús terheket a vesztesek...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98