Dtum
Login with Facebookk
1934 | November

„Paprikás” hangulatban a Törekvés nyerte az amatőr derbit

Törekvés – Elektromos 2:1 (1:0)

A Törekvés-Elektromos amatőr derbi szépszámú közönségének élvezetes sportban volt része – főképpen az első félidőben – az Elektromos Latorca-utcai pályáján.

Az Elektromos nagy elánnal kezd és mindjárt veszélyes is. Pfandler lövését Szollár nehezen parírozza. Fordul a játék képe. A Törekvés Keszei II. révén kétszer is veszélyes, de szerelik. Élénk játék alakul ki. Nemes lövését fogja Ujvári, de rögtön utána egy könnyű labdát kornerre ejt. A korner eredménytelen.

Ezután az Elektromos balszélső Pfandler rúg szép kornert. 18. percben ismét az Elektromos ér el kornert. Orcifalvi révén; ez is eredménytelen. Nagy Elektromos fölény. A közönség – Klein Árpád bíró – egy leszállás ítélkezésével elégedetlen, ezért nagy füttyöt kap.

A 14. percben a kapukirúgást végző Ujvárit támadja egy Törekvés csatár, Füzi az Elektromos bekkje nagy erővel felvágja a csatárt a tizenhatoson belül, mire a bíró nagy határozottsággal 11-est ad az Elektromos, ellen. Keszei II. lövi, de Ujvári vetődve tolja ki kornerre, ebből Stecovits felszabadít. Ferenci nagy bombája a kapu mellett süvít el. (20. perc)

Váltakozó játék alakul ki. Először a Törekvés jobb csatárlánca vezet szép támadást, majd az Elektromos csatársor támadását fejezi be Orcifalvi helyezett lövése. A Törekvés szép kombinációs támadását Füzi faulttal akasztja meg. A megítélt szabadrúgást a kapus fogja ugyan, de kiejti. Nagy kavarodás, amelyből Keszei II. bekanalazza a labdát 1:0.

26 perc. Rögtön a kezdés után a Törekvés leszalad. Nemes leadását Keszei II. góllá érvényesíti. A bíró azonban érthetetlenül – Nemes állítólagos lesállása miatt – megsemmisíti. Nagy tüntetés a bíró ellen.

A Törekvés szépen játszik, de a bíró és főleg az egyik határbíró helytelen ítélkezéssel megzavarják játékukat. Különösen a csatársor dirigense Keszei II. van elmében. Villámgyors szöktetései sokszor hozzák veszélyes helyzetbe az Elektromos kaput.

A második félidőben folytatódik az első félidő nagy irama. A Törekvés támad. Egymásután két kornert ér el, de az Elektromos felszabadul és ezután a Törekvés csak többszöri faulttal tudja fennakasztani az Elektromos akcióit.

A közönség hangos „Tempó Művek” biztatása nyomán feljön az Elektromos Orcifalvi, kitörését csak faulttal tudják megakasztani, ezért 11-est ad a bíró. Kolozsvári félmagasan védhetetlenül rúgja a hálóba. 9. perc 1:1.

Parázs hangulat keletkezik a nézőtéren. A játék egyre jobban durvul. A játékosok egymást kaszálják. Előbb Keszei II-t, majd Orczifalvit rúgják fel. A közönség hangos pfujolással és füttyel tüntet a hibát-hibára halmozó bíró ellen. A 20. percben Nemes egyedül lefutja a „Művek” térfelét, bead és a jól érkező Marosi a kifutott kapus mellett az üres kapuba fejeli a labdát. 2:1.

Törekvés támad, de az Elektromos nem marad adós – a kaszálásban. Az eddig szitáló eső erősödik. Orcifalvi lövését a kapuba menti. 30. perc, Pflander a kornersarokból ad be jól és Lévai fejesét nehezen fogja Szollár. A nézőtér tüntetése egyre erősödik a bíró ellen. A

Törekvés támad, Keszei II. keresztlabdáját Marosi elveti és oda a jó helyzet. 36. perc. Feljön az Elektromos. A 42. percben Orcifalvit jó helyzetben fújja le a bíró – helytelenül. Nagy fütty. Elektromos támadással ér végett a mérkőzés.

A Törekvésből a belső trió és Szollár, az Elektromosból Orcifalvi és Stecovits voltak jók. Klein bíró ezúttal gyengén bíráskodott.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98