Dtum
Login with Facebookk
1939 | Június

Magyarország női tenisz csapatbajnoksága

A múlt héten kerültek lebonyolításra a női csapatbajnokságok. Az első osztályban indulásra jogosult öt csapat közül a BEAC győzelme egy pillanatig sem volt vitás.

Somogyi nagy fölénye, amely már a nemzeti bajnokságok eredményeiben is kifejezésre jutott, már induláskor eldöntötte a bajnokság sorsát.

A mögötte felsorakozó fiatal egyetemi játékosok részben már ismert nevei olyan egyenletes játékerőt képviseltek, mellyel ma még más csapat nem rendelkezik.

A csapat mindegyik tagja kitett magáért, csak Szilvássy játszott formán alul betegsége miatt. Medveczky győzelme Jusits és Geldner, Fehér győzelme Lates és Bán felett, az összes mérkőzéseiből győztesen kikerülő Straubné szereplése, valamint Gerliczy küzdeni tudása külön említést és dicséretet érdemel.

Meglepetés csak az UTE elleni döntetlen volt. Somogyi késése egy biztos győzelemtől fosztotta meg a BEAC-ot és a késés okozta idegesség rányomta bélyegét a nemzeti bajnokpár játékára is, aminek a következménye a Baumgarten-Bárd pártól elszenvedett vereség lett.

A csapatbajnokság legnagyobb meglepetése kétség kívül a MAC-nak az UTE ellen elért döntetlenje. Popp Mária Schréderné után, Baumgartent is megverte, de a csapat többi tagjai is bebizonyították, hogy a BLKE elleni győzelmük nem volt véletlen. A MAC hölgyek ezzel a teljesítményükkel megmentették a csapatukat a kieséstől.

A csapatbajnokság végeredménye:
1. BEAC 7 pont (20:4)
2. UTE 5 pont (13:14)
3. BBTE 3 pont (10:14)
4. MAC 3 pont (9:15)
5. BLKE 2 pont (8:16)

Kiesett a BLKE, helyére a második osztályú bajnokságot nyerő BSE csapata került.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A női tenisz csapatbajnokság győztese a BEAC - Strubné, Medveczky Sári, Somogyi Klári, Szilvássy Edith, br. Gerliczy Mary, Fehér Csibi Medveczky Sári Popp Márta Szilvássy Edit Geldner
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98