Dtum
Login with Facebookk
1939 | Május

A háborús pszichózis veszélyezteti idegenforgalmunkat

Londonból írják

Valamennyi nagy utazási iroda, konszern
hatalmas erőfeszítést tesz a középeurópai idegenforgalom érdekében, annál is inkább, mert szerződéseik kötik őket. A nemzetközi háborús pszichózis azonban igen nagy mértékben veszélyezteti az erőfeszítések sikerét. Ha a feszültség nem enyhül, jelentősen kevesebb angol és amerikai utasa lesz Közép-Európának, mint a mult évben, mert az utazási kedv megdöbbentően csökkent.

Ez a háborús pszichózis erősen érinti Magyarország kilátásait is.
A Magyar Idegenforgalmi Hivatal kötött ugyan megállapodásokat az oda irányuló forgalomra, de a jelenlegi körülmények között vajmi kevés remény van a sikerre. Az érdekelt országok egymásután a belső forgalom intenzív emelésében keresnek kivezető utat. Helyes volna, ha Magyarország tervszerűen és minél nagyobb lendülettel foglalkoznék a belső vándorforgalom kiépítésével.

Talán a legtöbb fantázia ebből a szempontból a Felvidéken van.
A belföldi forgalmat csak úgy kellene beszervezni a Felvidék irányában, hogy amint a feszültség elmulik, a Felvidék gyönyörű erdőségei, kiváló vadászterületei, medvecsapásai, pisztrángos patakjai a külföld számára is megnyithatók és elérhetők legyenek.

Londoni levelünk fölött
az illetékes magyar idegenforgalmi tényezőknek nem szabad napirendre térniök. A háborús feszültséggel szemben a hazai belső vándorforgalom erőteljes fejlesztésével kell biztosítani a magyar fürdőhelyek, üdülőhelyek és vándorforgalmi helyek prosperitását. Szerintünk ez az OMIH legfontosabb kötelessége.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
London külvárosában szétosztják a légi támadások idején használandó, különleges anyagból készült védőlemezeket. A hajduszoboszlói híres gyógyforrás (1936-ban Kozma Miklós belügyminiszter egészségügyi szemleútján készült felvétel)
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98