Dtum
Login with Facebookk
1939 | Október

London vasárnapi eseményeiről és híreiről

London, október 15.

Az angol fővárosban vasárnap érdekes jelentések futottak be a domíniumokról, elsősorban Indiából és Kanadából. Illetékes londoni helyen közölték újságunk tudósítójával, hogy a háború kitörésekor Indiában 1500 német állampolgár tartózkodott. Ezek közül 850-et részben letartóztattak, részben pedig internáltak.

A nőket és a 16 éven aluli gyermekeket szabadlábon hagyták, sőt intézkedések történtek arra vonatkozóan is, hogy a családfőket ne internálják feleségüktől és gyermekekeitől távol eső helyen. Montreali jelentés szerint szombaton kibocsátották Kanada első hadikölcsönét.
A kölcsön egyik része 35 millió angol font, amelyből az angol kormány a kanadaiak katonai felszerelését fedezi.

A hadikölcsön második része 40 millió angol font. A kölcsön két évre szól és 2 százakékkal kamatozik. A vasárnap Londonba érkezett jelentések közül feltűnést keltő az a kairói távirat, amely szerint az ,,L Aram” című tekintélyes arab lap közli, hogy a líbiai határ mentén az utóbbi napokban erős egyiptomi és olasz csapatösszevonások történtek.

Az angol főváros lakosságát a harcterekről és a különböző diplomáciai frontokról érkezett jelentések mellett élénken foglalkoztatják a legutóbbi brit gazdasági intézkedések, illetőleg közlések is.

A brit gazdasági élet egyik szenzációja, amely vasárnap jutott nyilvánosság elé, az, hogy a legközelebbi napokban Angliában központi ármegállapító bizottságot állítanak fel.

A bizottság feladata lesz a kötségleti cikkek árainak szigorú ellenőrzése. Az indokolatlan áremelések súlyos büntetésekkel fogják sújtani.

Ugyancsak vasárnapi hivatalos közlésből értesült Anglia lakossága arról, hogy a kormányzat gondoskodott a brit szigetek teljes teaszükségletének felraktározásáról.

Angliának 300.000 métermázsa- összesen mintegy 120 millió font értékű- tea ált rendelkezésre.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98